Ademi odigrao posljednji meč za Modre

Ovo rijetki dožive: Bad Blue Boysi posvetili igraču Dinama sjajnu koreografiju

Edmir Škorić

Dinamo je danas pobijedio Rijeku sa 1:0 u derbiju HNL-a, a ujedno je to bila posljednja utakmica Arijana Ademija u dresu Modrih.

Dinamo je ostao bez velikog igrača i vođe na terenu. On je još 2010. godine došao iz Šibenika, sa samo 19 godina, a u međuvremenu postao jedan od najvažnijih igrača u historiji Dinama.

Nakon 13 godina Arijan odlazi iz Dinama, odlazi kao zaslužni kapiten kojem maksimirski klub sada baš zbog svih tih zasluga nije želio još jednom spustiti rampu i odlučio ga je za simboličnu odštetu pustiti u Kinu.

Dinamo napuštas 11 naslova prvaka, dobit će medalju i za ovu 12. koju će Modri da osvoje. Na kraju je odigrao 373 utakmice, a u zadnjih šest godina bio je kapiten kluba.

Tokom utakmice s Rijekom, Bad Blue Boysi su na sjevernoj tribini koreografijom kazali šta misle o Makedoncu koji je postao jedan od najomiljenijih likova na Maksimiru.

Iako je jako važan za igru Dinama, klub je ipak odlučio da ga pusti u Kinu jer ima 31 godinu, a teško da će u skorije vrijeme naći njemu sličnog veznjaka i igrača.

Ademi je osvojio 21 trofej s Dinamom. Ima 11 naslova prvaka Hrvatske, šest osvojenih kupova te četiri superkupa. Iza sebe je na listi najtrofejnijih ostavio Mihaela Mikića i Tomislava Butinu, koji su osvojili svaki po 16 trofeja.

Boysi pozdravili svog idola - Ademi odlazi u Kinu nakon što je godinama bio ključan igrač Modrih

Karijeru je započeo u Šibeniku, a 22. marta 2008. godine upisao je prve minute u prvenstvu. Igrao je upravo protiv Dinama, u utakmici u kojoj je njegov Šibenik izgubio 5:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon dvije i pol godine Ademija je kupio Dinamo.

U 373 nastupa za Modre postigao je 42 gola i upisao 31 asistenciju. Drugi je po broju nastupa za Dinamo, ispred njega je samo Dražen Ladić. U pet sezona s Dinamom je igrao u Ligi prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.