Ante Čačić je zabrinuo i bh. klubove na temu 'hibridni tereni'

"Dovedite Arsenal u Šibenik..."

Ante Čačić je zabrinuo i bh. klubove na temu 'hibridni tereni'

S. Mlaćo
U derbiju 26. kola SuperSport HNL sutra na Maksimiru igraju Dinamo i Rijeka. Dinamo nije u sjajnoj formi, ali i dalje suvereno drži lidersku poziciju, ali Rijeka jeste.

Bivši trener Zrinjskog Sergej Jakirović preporodio je Rijeku koja i sutra želi do bodova. Garancija je to sjajne utakmice na Maksimiru od 17:30,  a zanimljiva je bila danas press konferencija šefa struke Dinaam Ante Čačića.

Naveo je Čačić da je pred njegovim timom bitna utakmica, ali i pohvalio juniore Hajduka koji su u Omladinskoj Ligi prvaka izbacili Borussiju Dortmund i plasirali se među četiri najbolje ekipe.

Pohvalio je i Jakirovića za kojeg je kazao da radi sjajan posao, međutim dodao je da je Ddinamo apsolutni favorit i da sutra žele pokazati da je rezultatska kriza iza njih.

Kritikovao je pojedine terene, iako mnogi u komšiluku hvale svoje stadione i terene.

"Igrati ozbiljan nogomet na terenima u Šibeniku i Puli je nemoguće. Dovedite Arsenal tamo i vidjet ćete kako će igrati. To je problem za hrvatski nogomet, igranje na podlozi koja nije odgovarajuća“, kazao je Čačić, prenosi Index.hr.

Oglasi

“Imat ćemo problema na svim terenima na kojima se ne može igrati kvalitetan nogomet. Za to nisu krivi domaći klubovi jer oni nemaju opremu za održavanje tih hibridnih terena koji su, blago rečeno, kihnuli. To priznaju i domaći igrači, ali to nam neće smjeti biti isprika za dalje, nego ćemo morati naći način da se adaptiramo na takve uvjete“, dodao je on.

Jasna je to lekcija i bh. nogometnim klubovima koji imaju hibridne terene.

Iste je potrebno održavati, te se 'brinuti o njima'. Iskreno se nadamo da će tako i biti.

Podsjetimo, novi hibridnji travnjaci su na stadionu FK Borac, FK Velež, te stadion Tušanj na kojem igraju FK Sloboda i FK Tuzla City.

Radovi trenutno traju na stadionu HŠK Zrinjski, te stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

 

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi