Dilaver na fotografiji odmah pored Oršića u prvom redu

Bio je nasmijan, što im je posebno zasmetalo

Dilaver nakon meča otišao u svlačionicu Dinama, navijači Rijeke razočarani

Samir Mlaćo
Nesuđeni bh. reprezntativac Emir Dilaver našao se na udaru hrvatske javnosti, ali i navijača Rijeke.

Dilaver je dres Dinama zamijenio onim Rijeke, a jučer su ova dva tima odigrala meč na Maksimiru.

Dinamo je slavio 1:0, te nastavio svoj put ka novoj tituli prvaka, dok je Rijeka pružila veoma dobar otpor.

Sve je proteklo u svečanom duhu, s obzirom da se o dresa Dinama oprostio Arijan Ademi koji karijeru nastavlja u Kini. Dugogodišnji kapiten Dinama je odigrao svoj posljednji meč i navijači su ga ispratili uz posebnu koreografiju te ovacije.

Poslije meča Dilaver se priključio svlačionici Dinama te se u trenerci Rijeke fotografisao sa Ademijem, kao i Mislavom Oršićem te ostatkom Dinamove ekipe.

Navijači Rijeke su bili tužni zbog poraza, pa im se nije dopala reakcija Dilavera koji je bio nasmijan te je pozdravljao svoje bivše saigrače i stao u prvi red.

Kada je Ademi u pitanju, on iz Dinama odlazi kao zaslužni kapiten kojem maksimirski klub sada baš zbog svih tih zasluga nije želio još jednom spustiti rampu i odlučio ga je za simboličnu odštetu pustiti u Kinu.

Dinamo napušta sa 11 naslova prvaka, dobit će medalju i za ovu 12. koju će Modri vjerovatno da osvoje. Na kraju je odigrao 373 utakmice, a u zadnjih šest godina bio je kapiten kluba.

Tokom utakmice s Rijekom, Bad Blue Boysi su na sjevernoj tribini koreografijom kazali šta misle o Makedoncu koji je postao jedan od najomiljenijih likova na Maksimiru.

Iako je jako važan za igru Dinama, klub je ipak odlučio da ga pusti u Kinu jer ima 31 godinu, a teško da će u skorije vrijeme naći njemu sličnog veznjaka i igrača.

Ademi je osvojio 21 trofej s Dinamom. Ima 11 naslova prvaka Hrvatske, šest osvojenih kupova te četiri superkupa. Iza sebe je na listi najtrofejnijih ostavio Mihaela Mikića i Tomislava Butinu, koji su osvojili svaki po 16 trofeja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dilaver je u Dinamo stigao iz Turske, no u posljednje vrijeme nije igrao, pa se odlučio za prelazak u Rijeku.

Rođen je u Tomislavgradu, ali je ipak obukao dres mlade reprezentacije Austrije.  Veći dio karijere i proveo je u toj zemlji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.