Ovo rijetki dožive: Bad Blue Boysi posvetili igraču Dinama sjajnu koreografiju

Ademi odigrao posljednji meč za Modre

Ovo rijetki dožive: Bad Blue Boysi posvetili igraču Dinama sjajnu koreografiju

E. Škorić

Dinamo je danas pobijedio Rijeku sa 1:0 u derbiju HNL-a, a ujedno je to bila posljednja utakmica Arijana Ademija u dresu Modrih.

Dinamo je ostao bez velikog igrača i vođe na terenu. On je još 2010. godine došao iz Šibenika, sa samo 19 godina, a u međuvremenu postao jedan od najvažnijih igrača u historiji Dinama.

Nakon 13 godina Arijan odlazi iz Dinama, odlazi kao zaslužni kapiten kojem maksimirski klub sada baš zbog svih tih zasluga nije želio još jednom spustiti rampu i odlučio ga je za simboličnu odštetu pustiti u Kinu.

Dinamo napuštas 11 naslova prvaka, dobit će medalju i za ovu 12. koju će Modri da osvoje. Na kraju je odigrao 373 utakmice, a u zadnjih šest godina bio je kapiten kluba.

Tokom utakmice s Rijekom, Bad Blue Boysi su na sjevernoj tribini koreografijom kazali šta misle o Makedoncu koji je postao jedan od najomiljenijih likova na Maksimiru.

Iako je jako važan za igru Dinama, klub je ipak odlučio da ga pusti u Kinu jer ima 31 godinu, a teško da će u skorije vrijeme naći njemu sličnog veznjaka i igrača.

Ademi je osvojio 21 trofej s Dinamom. Ima 11 naslova prvaka Hrvatske, šest osvojenih kupova te četiri superkupa. Iza sebe je na listi najtrofejnijih ostavio Mihaela Mikića i Tomislava Butinu, koji su osvojili svaki po 16 trofeja.

Boysi pozdravili svog idola - Ademi odlazi u Kinu nakon što je godinama bio ključan igrač Modrih

Karijeru je započeo u Šibeniku, a 22. marta 2008. godine upisao je prve minute u prvenstvu. Igrao je upravo protiv Dinama, u utakmici u kojoj je njegov Šibenik izgubio 5:1.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nakon dvije i pol godine Ademija je kupio Dinamo.

U 373 nastupa za Modre postigao je 42 gola i upisao 31 asistenciju. Drugi je po broju nastupa za Dinamo, ispred njega je samo Dražen Ladić. U pet sezona s Dinamom je igrao u Ligi prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi