Očekuju ih novi izazovi, ali bez najboljeg igrača

Haaland šokirao Norvežane: "Teško mu je to palo"

Samir Mlaćo
Sjajni Erling Haaland igra u sjajnoj formi. U posljednje dvije utakmice postigao je osam pogodaka, a zatim se priključio reprezentaciji Norveške.

Ipak, Norvežani su sada razočarani, pomalo i šokirani.

Naime, zbog povrede prepona sjajni član Manchester Cityja će propustiti duele sa Španijom i Gruzijom.

To je potvrdio i norveški selektor Stale Solbakken.

"Erlingu je teško palo kada je shvatio da neće moći igrati za reprezentaciju. Srećom, imamo u ekipi kvalitetnih igrača i dovoljno samopouzdanja. Možemo i bez njega doći do bodova“, rekao je Solbakken.

Haaland ima tek 22. godine, a za reprezentaciju je upisao 23 nastupa i dodao 21 pogodak. Radi se o nevjerovatnim brojkama i jasno je da će srušiti sve moguće rekorde.

On je u Manchester City stigao iz Borussije Dortmund.

O Haalandu se mnogo priča u Engleskoj, a ironičan komentar dao je Pep Guardiola poslije pobjede Cityja nad Burnleyom 6:0. Haaland je upisao hat trick

Guardiola ga je izveo u 63. minuti utakmice i internetom su kružili komentari da je to uradio da Haaland ne bi oborio rekord njegovog miljenika Messija.

"Postigao je osam golova u četiri dana. Igrao sam osam godina u Barceloni i postigao 11 golova. To je nevjerovatno. Da, izveo sam ga s terena jer nisam želio da obori Messijev rekord, to je razlog", rekao je sarkastično Guardiola.

Erling Haaland je ove sezone u svim takmičenjima postigao već šest hat-trickova i čini se da ne namjerava da se tu zaustavi. Ima ukupno 42 gola na 37 utakmica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

City ipak nije lider, to mjesto zauzima Arsenal, no biće zanimljiva bitka za prvaka u Premier ligi vjerovatno do posljednjeg kola.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.