Manchester City razbio Burnley, Haaland zabio nova tri gola

Čovjek nije normalan

Manchester City razbio Burnley, Haaland zabio nova tri gola

E. Oštraković

Ekipa Manchester Cityja ostvarila je očekivanu pobjedu protiv Burnleya u okviru četvrtfinala FA Kupa. Ipak, da će konačan rezultat biti 6:0, to je malo ko mogao očekivati.

Držala se ekipa Burnleya jako dobro sve do 32. minute kada je Haaland nakon asistencije Alvareza pogodio za vodstvo od 1:0.

Samo tri minute kasnije strijelac je isti, a ovaj put asistenciju je upisao Foden. Sa vodstvom Manchester Cityja od 2:0 se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu potpuni raspad sistema u ekipi Burnleya. Erling Haaland je u 59. minuti kompletirao svoj hat-trick i donio svojoj ekipi prednost od 3:0.

U 62. minuti već je bilo 4:0. De Bruyne je upisao asistenciju, a strijelac je ovaj put bio Alvarez. Do kraja utakmice viđena su još dva gola.

Prvo je Palmer koji je u igru ušao umjesto Haalanda postigao gol u 68. minuti. Konačan rezultat postavio je Alvarez u 73. minuti utakmice.

Oglasi

Manchester City se tako nakon ove pobjede plasirao u polufinale FA Kupa gdje uz Manchester United važi za glavnog favorita za osvajanje trofeja.

Sada slijedi reprezentativna pauza, a ona ide jako žestok tempo i jako težak raspored za Manchester City, a sve kreće od 1. aprila.

Oni će tada na svom terenu dočekati ekipu Liverpoola, a seda dana kasnije gostuju kod davljenika, ekipe Southamptona.

Nakon te utakmice na svom terenu u okviru Lige prvaka dočekuju Bayern, a zatim u Manchester dolazi i ekipa Leicestera.

Poslije Leicestera im slijedi revanš susret protiv Bayerna u Njemačkoj, a onda i tri utakmice u okviru prvenstva do kraja aprila.

Prvo gostuju kod Brightona 23. aprila, a tri dana kasnije dočekuju Arsenal. April završavaju na gostovanju kod Fulhama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jest ovo jedan obični burnley , ali ljudi igraju , melju ovo isto čeka Bayerna , a tek će da vide koje haaland
1 4
FudbalskiZnalac
Ovako će i bauern nastradati, odbrana im je loša skroz
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi