FOTO: EPA

Problem za problemom u Kataloniji

Novi skandal: Sudije su od Barceloninog novca plaćali skupe restorane, odmore, poklone...

Haris Zilić

"Slučaj Negreira" je već sedmicama glavna tema u Španiji i svi klubovi u La Ligi su Barceloni okrenuli leđa i tražili su da Katalonci budu žestoko kažnjeni zbog navodnog plaćanja za bolje suđenje.

Barcelona je u turbulentnom periodu i još uvijek se vode postupci u kojima Barcelona želi dokazati da nije kriva.

Od katalonskog kluba traži se dokumentacija koju klub odbija da priloži smatrajući da je ovo sve igra kako bi se klub destabilizovao u periodu kada su se ponovo rezultatski vratili u vrh La Lige.

Joan Laporta prije nekoliko dana izjavio je da će Barcelona sigurno dokazati da takve optužbe nisu istinite, ali i da će krenuti po osvetu protiv svakoga ko je ukaljao ugled ovog kluba i prije nego što su se pojavili bilo kakvi dokazi.

Međuim, španski mediji objavili su nove dokaze koji ne idu baš u korist Katalonaca.

Naime, oni su objavili da su došli u posjed kopije računa kojim je Enriquez Negreira častio sudije od Barceloninog novca.

U pitanju su razne hotelske usluge, odmori za vikend, hrana, piće u skupim restoranima, luksuz kakav bi rijetko ko odbio.

Ovo pokreće nove sumnje oko Barcelone i njihovog sarađivanja sa sudijama što svakako ne ide u prilog katalonskog divu pred nove sudske odluke.

Laporta je najavio da će se osvetiti svima koji su ponizili klub bez ikakvih dokaza, te da će svaki klub i svako lice tužiti za klevetu zbog toga.

U Barceloni su navodno spremili dokumente koji dokazuju njihovu nevinost i uskoro bi se trebali dokazati kao validni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tu nije kraj mukama Barcelone jer je u posljednje vrijeme glavna tema i ugovor Gavija koji je također završio na sudu. I u tom slučaju Barcelona treba dokazati pravilnosti, a sve nakon tužbe koju je pokrenula La Liga.

Ako se "slučaj Gavi" ne pokaže validnim Barceloni prijeti oduzimanje bodova u tekućoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.