Šokantan ponedjeljak za Barcelonu: Stigla je odluka koje su se najviše pribojavali
FOTO: EPA

Neće odustati

Šokantan ponedjeljak za Barcelonu: Stigla je odluka koje su se najviše pribojavali

H. Zilić

Barcelona je u velikim administrativnim problemima, a Sud je prošle sedmice poništio registraciju fudbalera Gavija prema tužbi koju je uputila La Liga.

Ova vijest je šokirala sve u Barceloni.

La Liga je činila sve da u prethodnim mjesecima poništi registraciju mladog veznjaka Gavija u ekipi Barcelone. Tužili su katalonskog velikana i sud je jučer donio odluku da je registracija nevažeća i poništio je ugovor kojeg je 18-godišnjak potpisao.

U klubu nisu pouno čekali, odmah su spremili žalbu, ali danas novi šok za Katalonce.

Sud je sinoć odbacio žalbu Barcelone i status Gavija se nije promijenio.

Mladi veznjak se trenutno vodi kao igrač bez registracije i to bi moglo stvoriti dosta problema Barceloni u finišu sezoni gdje sigurno koračaju prema tituli prvaka.

Oglasi

Situacija oko maldog veznjaka ostaje otvorena. Sada katalonski tim ima rok od dvadeset dana da se obrati Pokrajinskom sudu u Barceloni i sačeka njihovu odluku.

Čelnici La Lige prethodno su obećali da će se boriti do zadnjeg dana protiv Gavijeve registracije. Uspjeli su je osporiti, ali očigledno će i oni sačekati konačnu odluku suda.

Ako na kraju odluka bude u korist La Lige, Barcelona će biti u velikom problemu kada je potpis novog ugovora s mladom zvijezdom u pitanju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uprava Barcelona sada mora i poraditi na platnoj listi fudbalera. U protivnom mogli bi od juna ostati bez nekoliko prvotimaca čija plata bude probijala dozvoljeni limit po načelima La Lige.

Turbulentni su mjeseci u kojem se nalazi katalonski div, a do ljeta bi trebalo mnogo toga biti jasnije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Arnel925
Izbaciti gov*a iz lige.
3 2
Pa ni igrače ne znaju registrirati , sve ih kaznit od poluga do sudija
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi