Dušan Vlahović je imao fenomenalne nastupe u dresu Fiorentine i to mu je donijelo transfer od 70 miliona eura. Sada bi ta cifra mogla drastično porasti (Foto: EPA)

Zamjena za Benzemu

Dušan Vlahović pred novim velikim transferom

Midhat Šljivak

Reprezentativac Srbije Dušan Vlahović (23) mogao bi napustiti redove torinskog Juventusa u ljetnom prijelaznom roku. Italijanski mediji tvrde da bi 23-godišnji napadač trebao postati novi napadač madridskog Reala.

Dušan Vlahović je fudbalski svijet zadivio u dresu Fiorentine. Sjajni nastupi i golovi donijeli su mu u januaru transfer u Juventus vrijedan 70 miliona eura, a u torinskom timu Vlahović ima uspona i padova, kao i kompletan tim u protekle dvije sezone.

Vlahović bi u Torinu mogao provesti samo sezonu i po. Italijanski mediji javljaju kako bi srbijanski napadač karijeru mogao nastaviti u redovima madridskog Reala.

Kraljevi su u potrazi za novim napadačem. Iako će Karim Benzema ostati u klubu još jednu sezoni, Real želi spremno dočekati život bez Francuza i odlučili su da već od ljeta u svoj sastav uključe još jednog napadača.

Navodno, u Madridu su birali između Harryja Kanea i Dušana Vlahovića. Na kraju su prelomili u korist srbijanskog napadača zbog njegovih godina i ponuda na adresu Juventusa mogla bi stići veoma brzo.

Juventus je spreman prodati Vlahovića. Sigurno je da će tražiti više novca nego što su za njega izdvojili i vidjet ćemo kolika će ta cifra iznositi.

Vlahović je ove sezone u dresu Stare dame odigrao 28 utakmica i ima učinak od 11 pogodaka i četiri asistencije. Ukupno je u 49 nastupa zabio 20 golova.

Ranije se s Vlahovićem povezivao Arsenal. Topnici su prvo izgubili borbu s Bianconerima u borbi za njegov potpis, ali od njega nisu odustali i navodno su ga pokušali dovesti tokom januara.

Na kraju od odlaska u London nije bilo ništa. Vidjet ćemo hoće li mu Madrid biti naredna destinacija i to bi svakako bio još jedan ogroman transfer za ovog 23-godišnjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Dušan Vlahović je eksplodirao u dresu Fiorentine gdje je u 108 utakmica postigao 49 pogodaka, a karijeru je započeo u redovima beogradskog Partizana.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 19 utakmica i postigao je 10 pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.