Juventus prvak Italije? Kako? Navijač je došao do "jednostavne" matematike

Plod mašte jednog navijača Stare dame

Juventus prvak Italije? Kako? Navijač je došao do "jednostavne" matematike

E. Škorić

Za mnoge je Napoli već prvak i zaista je tim sa juga Italije na dobrom putu da prvi put od 1990. godine postane šampion svoje zemlje, ali teoretski još uvijek ništa nije gotovo.

Nakon 27 kola Napoli je lider Serije A sa 71 bodom i ima čak 19 više od drugoplasiranog Lazija, odnosno 21 više od trećeplasiranog Intera. No, sigurni smo da ni navijači Lazija, a ni Intera ni u najboljim snovima ne vid svoj tim na vrhu Serije A na kraju sezone.

Ali, postoje "neopisivi fanatici" i ljudi koji vjeruju do kraja, a upravo takav je jedan navijač Juventusa, koji je napravio računicu prema kojoj je, pazite sad, njegov Juve prvak Italije. Isti taj Juventus ima tačno 30 bodova manje od Napolija i nalazi se na sedmom mjestu.

Međutim, poznato je da su Juventusu oduzeti bodovi, njih 15, a isto tako je poznato da će, po svim prilikama, ti bodovi biti vraćeni i da će Stara dama umjesto trenutnih 41, imati 56 bodova.

To je i natjeralo navijača torinskog kluba da iskreira tabelu prema kojoj bi njegov tim bio prvak. Navijač crno-bijelih na listu papira uspoređuje rasporede Allegrijeve momčadi i Napolija s hipotetskim rezultatima i sanja o senzacionalnom naslovu.

Plodom svoje mašte došao je do aritmetičke računice. Naravno, sve pod uslovom da se Juventusu vrati 15 bodova. Dakle, ako to uzmemo u obzir, Juve je na "samo" -15 od vodećeg Napolija.

Onda, prema ovom navijaču, evo nekoliko senzacionalnih rezultata koji bi mogli ići u prilog Juventusu. Napoli bi izgubio protiv Milana, Juvea, Intera i Bologne i dobio bi samo bod protiv Leccea, Udinesea, Fiorentine i Monze. Praktično nemoguće, no dobro. Ko smo mi da mu uskratimo snove.

S druge strane, Juve bi, ostvarivši gotovo sve pobjede do kraja, došao do 85 bodova, jednog više od Napolija. Rezultati su jednostavno plod njegove mašte.

Potražite više informacija na temu Serie A:

I sve to na papiru izgleda i moguće, ali kakao igra Napoli, odmah može prestati da mašta o tome. Tim Luciana Spallettija je nezaustavljiv za skoro sve italijanske timove i sada je samo pitanje dana kada će matematički osigurati naslov.

Poput svih ostalih liga, tako je i italijanska na pauzi zbog reprezentativnih akcija, a početkom aprila Napoli će ugostiti Milan u derbiju 28. kola, dok će Juve odmjeriti snage s Veronom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
sad će se pojaviti pitarski matematičari.
3 0
Mostarac94
Koja vijest u pm
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi