Jasna je želja Katalonaca

Sada se nada njegovom povratku: "Kada sam saznao da Messi odlazi, bio sam van sebe dvije minute"

Samir Mlaćo
Mnogo se priča o mogućem povratku Lionela Messija u Barcelonu. Messi nije potpisao novi ugovor sa PSG-om, iako je ponuda na stolu.

Mnogo se priča o mogućem povratku Lionela Messija u Barcelonu. Messi nije potpisao novi ugovr sa PSG-om, iako je ponuda na stolu.

On navodno želi dobro razmisliti, te vidjeti planove i viziju kluba za naredni period, a pored toga povezuje se sa nekoliko klubova.

Jedan je naravno Barcelona gdje je pružao sjajne partije i bio omiljen kod navijača. Otvoreno je o tome govorio i Jordi Alba, član katalonskog luba.

“Volio bih da se Messi vrati, ali ne znam da li će se to desiti. Ima ugovor sa PSG-om, te nismo o tome razgovarati. Nadam se da će se vratiti, to bi bila dobra stvar i za klub i za njega“, rekao je Alba.

Ističe da je bio tužan kada je potvrđeno da Messi zvanično napušta Barcelonu.

Tog dana sam se sjećao užasno. Razgovarali smo kada je objavljeno da odlazi, rekao mi je da ide potpisati novi ugovor. Nisam mogao da vjerujem kada sam vidio vijest da nas je napustio. Bio sam van sebe dvije minute“, istakao je Alba.

Messi uskoro mora donijeti odluku, a stručnjak za transfere Fabrizio Romano ističe da su Parižani stavili ponudu sa novim ugovor na stol, ali da Messi ipak nije donio odluku.

On želi znati kakvu će imati PSG u novoj sezoni te mnoge druge stvari vezane za budućnost kluba.

Ono što znam jeste da je PSG dao ponudu, pa se čeka Messija.  Želim znati kakav će biti projekat, ko će biti trener te još nekoliko detalja. Sve je na Messiju i njegovom ocu Jorgeu“, rekao je Romano.

Nakon nedjeljnog poniženja koje je doživio na Parku prinčeva Messi je dobio i sjajnu poruku iz Barcelone od svog nekadašnjeg saigrača koji je vidio šta mu se desilo na meču PSG - Rennes.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Messi je trenutno u Argentini na okupljanju reprezentacije, po prvi put od osvajanja Svjetskog prvenstva u Kataru.

Navijačima je javljeno u kojem restoranu se nalazi i nastao je pravi haos, jer su svi željeli fotografiju i uspomenu sa svojim idolom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.