Slavio pobjedu u svlačionici Barcelone, a sada Chelsea spremio kaznu koju će pamtiti dok je živ

Aubameyang napravio ono što se ne prašta

Slavio pobjedu u svlačionici Barcelone, a sada Chelsea spremio kaznu koju će pamtiti dok je živ

E. Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang našao se na žestokom udaru kritika nakon što je bio u svlačionici Barcelone i slavio pobjedu nad Real Madridom u El Clasicu iako je on ugovorom vezan za Chelsea. U londonskom klubu ne mogu da mu pređu preko toga i odlučili su da kaznu koju dobije pamti dok je živ.

Aubameyang je u Barceloni briljirao u drugom dijelu prošle sezone kada je stigao iz Arsenala, ali je ljetos sve iznenadio odlukom da nakon samo pola godine napusti katalonski klub i potpiše za Chelsea.

Gabonac nije htio da bude rezerva Robertu Lewandowskom i za 15 miliona eura prešao je u Chelsea, ali se brzo ispostavilo da je donio pogrešnu odluku.

Ubrzo nakon toga Thomas Tuchel je dobio otkaz, a Aubameyang je u potpunosti izgubio minutažu dolaskom novog trenera. Izbačen je i iz sastava za Ligu prvaka i jasno je bilo da će njegov boravak u Chelseaju biti kratkog daha.

Još prije nekoliko sedmica bilo je jasno da će Aubameyang na kraju sezone napustiti Plavce, ali niko nije ni slutio šta će ovaj 33-godišnjak uraditi i na kakav način će izazvati bijes čelnika londonskog kluba.

Naime, Aubameyang je u nedjelju gledao El Clasico i to ne bi bilo ništa sporno da nakon meča nije otišao u svlačionicu Barcelone i sa bivšim saigračima slavio pobjedu.

Oglasi

Fotografiju s Aubom objavio je Ferran Torres, ali ni slutio očito nije kakav problem će mu izazvati zbog toga. U Chelseaju su bijesni zbog poteza Gabonca jer je neprihvatljivo da on slavi pobjede u svlačionici drugog kluba dok je ugovorom vezan za njih, te mu oni daju platu.

Nakon žestokih kritika navijača Chelseaja engleski mediji pišu da su čelnici kluba održali sastanak i da su već donijeli odluku kako će kazniti Aubameyanga.

Oni žele da Auba tu kaznu pamti dok je živ, ali i da svima daju do znanja da se takve stvari ne praštaju. Navodno, čelnici Chelseaja odlučili su da će odmah raskinuti ugovor s Aubameyangom i da će se ubrzo i zvanično oglasiti po tom pitanju.

Aubameyang će tako ostati bez kluba i na ljeto će moći kao slobodan igrač da traži novi tim, a već sada je svima jasno da mu je želja povratak u Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ni u Barceloni nemaju ništa protiv takvog ishoda, a ukoliko Chelsea zaista raskine ugovor s Aubom to će im samo dodatno olakšati posao jer je on čak pristao da u katalonskom klubu igra za minimalac samo kako bi se vratio na Camp Nou.

Također, pojedini navijači Chelseaja čak špekulišu da vjeruju da je Aubameyangu svo vrijeme i bio plan da ostane bez kluba kako bi na ljeto bez problema mogao da se ponudi Barceloni ili nekim drugim klubovima.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi