Lahm prvo opleo po PSG-u, a onda i po Messiju: "Izgledao je bespomoćno i frustrirano"

Njemačka legenda vrlo otvorena

Lahm prvo opleo po PSG-u, a onda i po Messiju: "Izgledao je bespomoćno i frustrirano"

E. Ganibegović

PSG je ove sezone ponovo razočarao svoje navijače ranim ispadanjem u Ligi prvaka. Izbacio ih je Bayern, a legenda ovog kluba je vrlo otvoreno odlučila govoriti o francuskom prvaku i Lionelu Messiju.

Baš kao i prošle sezone, PSG je ispao u osmini finala Lige prvaka. Prošle sezone im je koban bio Real Madrid, a ove minhenski Bayern koji ih je pobijedio u obje utakmice.

Iako bi tim prepun zvijezda kao što je to PSG trebao garantovati mnogo bolji plasman u Ligi prvaka, kod Parižana nešto jednostavno ne štima i trofej Lige prvaka im je i dalje nedosanjani san.

Prvo je Bayern slavio s 0:1 u Parizu pogotkom Comana, da bi početkom marta i u Minhenu slavio i to rezultatom 2:0 i tako prošao dalje. 

Legenda njemačkog prvaka, Philipp Lahm, vrlo je otvoreno govorila o PSG-u. Navijačima ovog kluba se sigurno neće svidjeti riječi koje je rekao, no jasno je da je u pravu.

"PSG je još jednom razočarao svoje navijače i možete ih samo žaliti. Njihove nade u nešto veće od pobjede u Ligue 1 umiru svake godine", rekao je Lahm, pa dodao:

Oglasi

"U Minhenu nismo vidjeli kvalitetu koju bi ekipa s ovakvim igračima trebala imati. Bili su veliko razočarenje. Ovaj smiješno skup klub je poput luksuzne robne kuće. Katar je u njega uložio milione eura i dok politička strategija funkcioniše, nivo ekipe ostaje razočaranje. PSG navijačima pruža neugodno iskustvo."

Lionel Messi je podbacio u obje utakmice, kako u onoj u Parizu tako i u Minhenu, a Lahm je vrlo otvoreno prokomentarisao i njegove nastupe.

"Messi je dio ekipe, a isto se može reći i za Mbappea. Tamo se svako bori za svakoga. U Minhenu je imao bljeskova, ali njegove bolje igre nisu služile ekipi. Messi je izgledao bespomoćno i frustrirano", zaključio je Lahm.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vidjet ćemo da li će za Lahma stići neki odgovor iz Pariza. Od Lionela Messija je teško očekivati da se oglasi po ovom pitanju.

PSG će za Ligu prvaka morati čekati narednu sezonu, dok će Bayern u četvrtfinalu imati još jedan težak zadatak, a to je duel s Manchester Cityjem. 

Top Komentari

Ne kaki , ne leti , pusti se PSG-a , doce ti City nećeš imati sta pričati !!! Ne jedi ****a
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti