De Jong ostao u Barceloni, a "prijatelj" Depay mu zabio nož u leđa i javno ga isprozivao

Zasmetalo im što nije došao na okupljanje

De Jong ostao u Barceloni, a "prijatelj" Depay mu zabio nož u leđa i javno ga isprozivao

E. Čaušević

Reprezentacija Nizozemske kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvara derbijem protiv Francuske, a već sada je jasno da će biti oslabljeni neigranjem Frenkieja de Jonga koji nije ni doputovao na okupljanje nacionalnog tima. To se njegovim saigračima nije svidjelo, a to je jasno i glasno rekao Memphis Depay.

De Jong je u nedjelju bio jedan od najboljih igrača u okršaju Barcelone i Real Madrida, a na kraju je katalonski klub nakon preokreta uspio da slavi u El Clasicu sa 2:1.

Nizozemski veznjak je odigrao sjajnu utakmicu, ali već narednog jutra iz Barcelone su saopštili da ima manjih problema s povredom prepone zbog čega je odlučeno da on neće ići na okupljanje reprezentacije Nizozemske.

Jasno je da je Nizozemcima zasmetalo što se De Jong nije pojavio i došao kako bi i ljekarski tim ove reprezentacije napravio preglede i utvrdio da li je on u stanju da igra protiv Francuske i Gibraltara.

Koliko je Nizozemcima zasmetalo što De Jong nije došao na okupljanje pokazao je Memphis Depay koji je danas javno kritikovao veznjaka Barcelone zbog odluke koju je donio.

Depay je izjavio da mu smeta što De Jong nije došao jer zna da nije teže povrijeđen. Sigurni su da su iz Barcelone izvršili pritisak da ne igra za reprezentaciju Nizozemske kako ne bi rizikovao težu povredu.

Oglasi

"Nervira me što Frenkie de Jong ne može biti s nama u reprezentaciji na ovom okupljanju. To smeta i meni i treneru i svim našim navijačima. Jedan je od ključnih igrača za našu ekipu. Razgovarao sam s njim, znam da nije teže povrijeđen i brzo će se oporaviti, ali će on svejedno propustiti ovo okupljanje. Jako sam blizak s Frenkiejem, tako da me ovo razočaralo", rekao je Depay nakon današnjeg treninga.

Međutim, ni navijači Barcelone nisu ostali imuni na takvu izjavu njihovog nekadašnjeg napadača i poručili su mu da je pokazao koliko je dvoličan.

Podsjetili su Depayja da je pred Mundijal u Kataru namjerno odgađao povratak na teren i nije igrao za Barcelonu kako ne bi rizikovao nastup na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Također, na kraju nije baš na najljepši način napustio klub. Početkom januara nije htio da trenira i vršio je pritisak na klub da ga puste da ide u Atletico Madrid što su na kraju pristali da urade. Zbog svega toga su mu navijači Barce poručili da on zbog tih poteza uopšte ne bi smio bilo šta prigovarati De Jongu.

Nizozemska prvi meč igra u gostima protiv Francuske u petak s početkom u 20:45 sati, dok će tri dana kasnije u Rotterdamu ugostiti selekciju Gibraltara.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi