Nije ovo trebao raditi

Fotografija navijača Engleske pred utakmicu u Napulju zgrozila cijelu Italiju

Esmer Oštraković

Večeras se u okviru 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvu u Napulju sastaju Italija i Engleska, te se očekuje jako dobra utakmica.

Upravo ove dvije reprezentacije su dva glavna favorita u svojoj grupi, a i jedni i drugi žele da krenu u kvalifikacije sa pobjedom.

Susretale su se ove dvije reprezentacije tri puta u posljednje dvije godine, a Italija ima nešto više uspjeha u tim susretima.

Jedna od te tri utakmice bila je u finalu Evropskog prvenstva kada je Italija ostvarila pobjedu nakon boljeg izvođena penala.

Na sve tri ove utakmice obje reprezentacije imale su jako veliku podršku svojih navijača, a isto se očekuje i večeras.

Osim domaćih, očekuje se da će doći i veliki broj pristalica iz Engleske kako bi bodrili svoju reprezentaciju na ovoj utakmici.

Jedan od navijača Engleske fotografisao se sa zastavom svoje zemlje pred put u Italiju, ali ono što piše na zastavi šokiralo je Italiju.

Naime, na njegovog zastavi napisana je jako ružna poruka upućena Diegu Maradoni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Diego je u kutiji", piše na zastavi.

Jasno je da to jasno aludira na to da je Maradona preminuo, ali je nevjerovatno da je sve to ovaj navijač iskoristio za fotografiju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.