Uspjeli su pronaći, a zatim "oživiti" gol Diega Maradone za koji i on sam misli da je najbolji

Iz 1980. godine

Uspjeli su pronaći, a zatim "oživiti" gol Diega Maradone za koji i on sam misli da je najbolji

E. Škorić

Diego Maradona po mnogima je najveći nogometaš svih vremena. Legendarni Argentinac umro je u jesen 2020. godine, ali sve ono što je ostavio iza sebe i pružao s loptom u nogama ostaće zauvijek zapamćeno.

Grupa Maradoninih fanova na jednom od svojih Twitter kanala objavljuje brojne snimke iz prošlosti velikog Diega, a sada su uspjeli da pronađu gol koji datira iz 1980. godine i koji je postignut u prijateljskoj utakmici.

Sam gol Maradona smatra svojim najboljim u karijeri, a najzad je ugledao svjetlo dana. Entuzijasti koji ne daju da Maradona ode u zaborav uspjeli su da retuširaju čak 900 scena iz klipa kako bismo ovu majstoriju gledali u što boljem izdanju i u bojama.

Snimak je nastao na prijateljskoj utakmici Argentinos Juniorsa, za koje je Dieog igrao, i Deportivo Pereire. Tada je Maradona imao 19 godina.

Nakon tri mjeseca rada, stara vrpca je restaurirana: video je - konačno u dobroj kvaliteti - postavljen na društvenu mrežu i naravno brzo je postao viralan.

Maradona je zabio više od 340 golova u 680 utakmica tokom svoje gotovo 21-godišnje karijere profesionalnog nogometaša. Naravno, najviše će ljudi govoriti o čuvenim golovima protiv Engleske i Božjoj ruci.

Oglasi

Dakako, to su mnogo važnije prilike i važniji golovi, postignuti na Svjetskom prvenstvu, ali ova majstorija sa prijateljske utakmice je samo dokaz da je Diego Armando Maradona bio najveći svih vremena.

Napustili su nas i on i Pele, ali srećom postoj internet i postoje zapisi kao svjedoci da su ovom zemljom nekada hodali "vanzemaljci"...

U karijeri je nosio dres Argentinos Juniorsa, Boca Juniorsa, Barcelone, Napolija, Seville i Newell's Old Boysa te osvojio svjetsko prvenstvo kao kapiten argentinske reprezentacije 1986. godine u Meksiku.

Kao trener je vodio Textil Mandiyu, Racing, Argentinu, Al-Wasl, a posljednji mu je klub bio Gimnasia de La Plata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi