Amar Dedić igra čudesan fudbal u dresu austrijskog prvaka RB Salzburga (Foto: EPA)

Sprema se sjajan transfer

Amar Dedić na meti velikana - Nije Barcelona jedini gigant koji ga želi dovesti

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Dedić (20) mogao bi narednog ljeta napraviti veliki transfer. Nakon što su španski mediji objavili informaciju kako ga u svojim redovima želi Barcelone, poznati novinar Ekrem Konur tvrdi kako 20-godišnjeg beka žele i Atletico Madrid, te londonski Arsenal.

Amar Dedić iz utakmice u utakmicu oduševljava igrama u dresu RB Salzburga. Sjajni 20-godišnji bek privukao je veliku pažnju na sebe, a prethodnih dana pojavile su se informacije o interesu Barcelone.

Katalonski velikan prati igre bh. reprezentativca. Navodno će ga pokušati dovesti u svoje redove, ali nisu jedini koji ga žele u svojim redovima.

Ugledni novinar Ekrem Konur donosi ekskluzivnu informaciju kako skauti Atletico Madrida i Arsenala prate razvoj beka RB Salzburga i lako bi se moglo desiti da pošalju ponudu za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Nije nikakvo čudo što se veliki timovi interesuju za Dedića. Njegove igre u redovima austrijskog prvaka su zaista čudesne, a sjajno igra i u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Cijena reprezentativca naše zemlje trenutno je 10 miliona eura. Ipak, RB Salzburg će vjerovatno tražiti nešto veću cifru u njegovom potencijalnom transferu jer se radi o jednom od najboljih mladih bekova Evrope.

Dedić ugovor sa Salzburgom ima do ljeta 2027. godine. Ove sezone je u 28 odigranih utakmica postigao dva pogotka i upisao je tri asistencije.

Treba svakako istaći da je Dedić prošao sve omladinske kategorije austrijskog velikana. Igrao je kratko za Liefering i Wolfsberger, no trenutno je glavna opcija na poziciji desnog beka.

Izvjesno je da bi fenomenalni fudbaler već narednog ljeta mogao napraviti veliki transfer i ostaje nam da vidimo gdje će završiti.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Ponuda klubova je zaista sjajna. Pored Barcelone, Atletico Madrida i Arsenala, on se ranije povezivao i s Manchester Unitedom i bit će svakako interesantno pratiti razvoj karijere ovog 20-godišnjaka.

Amar je odnedavno i standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine. Nakon što je prošao sve omladinske selekcije za A tim je odigrao četiri utakmice i postigao je jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti