Fotografiju su mu oprostili, ali na kraju video iz svlačionice Barcelone presudio Aubameyangu

Chelsea sprema raskid ugovora

Fotografiju su mu oprostili, ali na kraju video iz svlačionice Barcelone presudio Aubameyangu

E. Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang navukao je na sebe gnjev navijača i čelnika Chelseaja jer je prošlog vikenda bio u svlačionici Barcelone i slavio pobjedu u El Clasicu iako je ugovorom vezan za drugi klub. Sada se pojavio i video Aubinog dolaska u svlačionicu Barce koji bi mu mogao presuditi na Stamford Bridgeu.

Barcelona je prošle nedjelje na stadionu Camp Nou nakon preokreta pobijedila Real Madrid sa 2:1 i došla na korak od osvajanja titule prvaka Španije.

Katalonci imaju čak 12 bodova više u odnosu na kraljevski klub i jasno je koliko im je ova pobjeda značila. No, u centru pažnje tokom proslave velika tri boda našao se "uljez" iz svlačionice Barcelone kojeg tamo niko nije očekivao.

Riječ je o Aubameyangu koji je ugovorom vezan za Chelsea gdje i zarađuje svoju platu, te nikome nije bilo jasno otkud on u svlačionici nekadašnjeg kluba gdje je s bivšim saigračima slavio pobjedu u El Clasicu.

Kod čelnika Chelseaja to je izazvalo veliki bijes jer je jasno da je on na taj način osramotio klub za koji je ugovorom vezan i koji mu daje platu. Takvu stvar će mu teško oprostiti i već se danima špekuliše da je kazna za njega već spremna.

Navodno, Chelsea bi već u narednom periodu mogao da raskine ugovor s Aubameyangom i uopšte neće čekati ljeto kako bi on napustio klub.

Oglasi

Bilo je špekulacija da bi Aubameyangu to moglo biti oprošteno i da će se čekati ljeto kako bi ga se Chelsea riješio jer raskidom ugovora morali bi mu isplatiti određeno obeštećenje.

Međutim, čini se da su se stvari ponovo zakomplikovale i to objavom videa na kojem se vidi kada je Auba došao u svlačionicu Barcelone gdje je dočekan kao da je još uvijek član kluba što je ponovo itekako naljutilo navijače Chelseaja.

The Sun piše da bi ovaj video na kraju mogao da presudi Aubameyangu jer pokazuje koliko je osramotio klub čiji je još uvijek član, ali kako stvari stoje to još dugo neće biti jer o raskidu saradnje se sve više piše.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Aubameyang će na ljeto najvjerovatnije biti slobodan igrač i bez obeštećenja će moći pronaći novi klub, ali više uopšte nije tajna da je njegova najveća želja da se na bilo koji način vrati u Barcelonu.

Joanu Laporti je ponudio da igra za minimalac, a dolaskom u svlačionicu Barce pokazao je da je spreman na sve samo da ponovo obuče dres katalonskog kluba.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi