Arteta se na ljeto želi riješiti čak sedam igrača

Sastavio je listu

Arteta se na ljeto želi riješiti čak sedam igrača

E. Oštraković

Arsenal ove sezone igra zaista fenomenalno i na dobrom je putu da na kraju sezone bude prvak u Premiershipu što bi bilo ogromno iznenađenje.

Tim Arsenala je još uvijek u "izgradnji", te kako Arteta smatra nedostaje tu još nekoliko igrača kako bi bio zadovoljan.

Na ljeto će se Arsenal, osim što će dovoditi pojačanja, pokušati riješiti čak sedam igrača, a među njima je i Nicolas Pepe.

On je bio najskuplje plaćeno pojačanje u historiji kluba, ali se na kraju ispostavio kao veliki promašaj i klub ga želi prodati.

Pepe je u Arsenal stigao 2019. godine i za njega je Arsenal Nici platio čak 79 miliona eura, ali došli je vrijeme da ide.

Osim njega Topnici se na ljeto žele riješiti još šest igrača, a to će pokušati uraditi što prije kako bi oslobodili budžet za plate.

Radi se o Ainsleyu Maitland-Nilesu, Albertu Sambi Lokongi, Nunu Tavarsu, Pablu Mariju, Cedricu i Alexu Runarssonu.

Pepe ima ogromno pjesečnu platu koja iznosi čak 650 hiljada eura za Arsenal je odigrao 112 utakmica i postigao je 27 golove, te upisao 21 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Može igrati na poziciji desnog krila i napadača, a njegov ugovor sa timom iz Londona ističe na kraju naredne sezone.

Ove godine nalazi se na posudbi u Nici.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi