FOTO: EPA

Pred finiš sezone

Novi problemi za Tottenham

Haris Zilić

Dosta je problema zadesilo Tottenham na reprezentativnoj pauzi. Antonio Conte od sinoć nije više trener Tottenhama, ali to nije sve. 

Conte je imao neke javne istupe u posljednje vrijeme gdje je govorio razne stvari protiv svojih igrača, te protiv uprave kluba.

Conteov asistent, Cristian Stellini, će voditi ekipu do kraja sezone, a njemu će pomagati bivši veznjak ovog tima, Ryan Mason.

Nakon vijesti o odlasku Contea, stigla je vijest da Tottenham ostaje bez Brazilca Emersona Royala možda i do kraja sezone.

Emerson je povrijedio koljeno i trebat će na operaciju.

Nakon operacija faza oporavka trebala bi trajati oko šest sedmice, dakle do sredine maja kada je i kraj sezone u Prmeiershipu.

Svakako da je ova vijest stigla u nezgodnom trenutku. Emerson je ove sezone odigrao ukupno 32 utakmice za Tottenham u svim takmičenjima.

Tottenham se bori za plasman u Ligu prvaka, ali u posljednje vrijeme ne briljiraju baš na terenu.

Pred reprezentativnu pauzu remizirali su u prvenstvu sa fenjerašem Southamptonom rezultatom 3:3.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednom kolu Premiershipa idu na neugodno gostovanje kod Evertona i to će biti prva utakmica bez Contea na klupi nakon 16 mjeseci.

Londonski tim je ispao i u Ligi prvaka od Milana u osmini finala, tako da je plasman u Ligu prvaka jedini cilj tima do kraja sezone, tačnije plasman u TOP 4 u prvenstvu, a to će biti jako teško.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.