Nagelsmann ostaje na Bayernovoj platnoj listi, perspektivnom treneru stiže poziv iz Engleske?

Žele ga u Londonu

Nagelsmann ostaje na Bayernovoj platnoj listi, perspektivnom treneru stiže poziv iz Engleske?

E. Škorić

Julian Nagelsmann je u četvrtak navečer prestao biti trener Bayerna, iako bi tek danas trebalo zvanično da se potvrdi pisanje njemačkih medija.

Kada je transfer guru Fabrizio Romano objavio da se sprema "brzi otkaz" Nagelsmannu i da će Thomas Tuchel da ga zamijeni, nmogi su bili u nevjerici, ali ispostavilo se tačnim.

Perspektivnom 35-godišnjem treneru je već jasno da je bivši, a za to je saznao dok se nalazio na skijanju sa reporterkom BILD-a Lenom Wurzenberger, s kojom se odavno viđa i koja se smatra njegovom djevojkom iako oni to ne žele priznati.

Nagelsmannu je presudio poraz od Bayera u Leverkusenu i izgubljeno prvo mjesto u Bundesligi, ali i navodni sve češći sukobi sa igračima i članovima osoblja u Bayernu. Bavarci su mu dužni zbog ugovora koji je i dalje validan platiti više od 60 miliona eura odštete.

Bayern ga je stoga zadržao na platnoj listi i tamo će se naći sve dok ne bude imao novi trenerski posao. U međuvremenu, za bivšeg trenera Hoffenheima i Leipziga nema brige, on se već sada nalazi na meti drugih timova i vrlo lako će naći novi posao.

Evening Standard sada izvještava da je Tottenham zainteresovan za Nagelsmanna i u perspektivnom treneru vidi zamjenu za Antonija Contea, koji se ionako nalazi na izlaznim vratima londonskog kluba.

Tottenham se još nije službeno oglasio o Conteovoj budućnosti, ali Italijan je propustio posljednje treninga tima i već se uveliko u Londonu traga za njegovim nasljednikom. Vlasniku Danielu Levyju se dopada Nagelsmann, iako se sa Spursima povezuje i aktuelni trener Rome Jose Mourinho.

Ovo bi, smatraju u Evening Standardu, moglo biti upravo ono što Spursi trebaju. Mladi, živahni menadžer spreman skinuti okove i uzbuditi publiku. Bayern je za njega bio krupan zalogaj, iako je istina radio dobar posao i osvojio titulu već u prvoj sezoni, ali u Tottenhamu bi radio pod značajno manjim pritiskom na leđima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tottenhamova svaka sezona svodi se na želju da se izbori Liga prvaka, iako jasno Levy najzad želi i trofej, bilo kakav, a sa Nagelsmannom bi to mogla postati stvarnost.

Naravno pitanje je i šta Nagelsmann želi, da li je spreman preuzeti Tottenham i preseliti u Englesku ili će ipak ostati u Njemačkoj. Ono što je sigurno, mlad je i izuzetno talentovan i kvalitetan trener, pa ne bi trebao imati problema sa brzim pronalaskom novog poslodavca. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi