Conte do kraja sedmice bivši, ali će sa osmjehom prihvatiti otkaz

Poznato koliko novca će dobiti

Conte do kraja sedmice bivši, ali će sa osmjehom prihvatiti otkaz

E. Oštraković

Navijači Tottenhama nikako nisu zadovoljni igrama svoje ekipe uprkos tome što se trenutno nalaze na četvrtom mjestu u Premiershipu.

Tottenham trenutno drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka, ali ima i dvije utakmice više od Newcastlea i Liverpoola koji su njegovi prvi pratioci.

Kada je riječ o razlici u bodovima, Tottenham ima prednost od samo dva boda ispred Newcastlea i šest bodova u odnosu na Liverpool.

Dugo se u Engleskoj špekuliše o tome da će Conte dobiti otkaz u Tottenhamu, a navodno je samo pitanje trenutka kada će se to desiti.

Conte je nakon remija sa Southamptonom imao "žutu minutu", kada je udario po svojim igračima, ali i po Tottenhamu.

Navodno bi potvrda da je Conte bivši trener Tottenhama trebala stići do kraja ove sedmice, a još uvijek nije poznato ko će ga naslijediti.

Daniel Levy je sprema da se odrekne Contea u toku reprezentativne pauze, a ono što slijedi su pregovori oko odštete koju će dobiti.

Ugovor koji Conte ima u Tottenhamu težak je oko 17 miliona eura i vrijedi još tri mjeseca, tvrde engleski mediji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To znači da bi mu Tottenham trebao dati oko 4.5 miliona eura ukoliko ga otpuste prije vremena što je očigledno da će se desiti.

U ovom trenutku je zaista teško reći da bi Cote pristao na bilo šta manje od odštete koja mu je garantovana.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi