Rashford na iskušenju

PSG krenuo po zvijezdu Premiershipa - na stolu je ponuda od 22 miliona eura godišnje

Edmir Škorić

Bogati francuski klub PSG nastoji da se dodatno pojača na ljeto, a ugledni The Athletic uvjerava da je na meti napdač Manchester Uniteda.

Pod vodstvom Erika ten Haga Marcus Rashford briljira u napadu Manchestera ove sezoen, a dobrim nastupima privukao je pažnj na sebe, prije svih čelnika PSG-a, koji su sada spremili unosnu ponudu za igrača.

Navodno je francuski tim Englezu ponudio 22 miiona eura godišnje. Rashfordu ističe ugovor u ljeto 2024. godine i United neće imati puno izbora ako želja igrača bude da ode iz kluba.

United ima priliku da ga ili natjera na novi ugovor ili na ljeto proda PSG-u po nekoj pristojnoj cijeni, budući da bi igrač ušao u posljednju godinu ugovora i mogao bi čekati ljeto 2024. da ode kao slobodan, odnosno bez odštete.

Rahsford bi mogao biti veliko pojačanje u pariškom napadu, no to bi značilo vjerovanto i odlazak neke od trenutnih zvijezda kao što su Lionel Messi, Kylian Mbappe i Neymar.

Engleski reprezentativac postigao je već 26 golova ove sezone i ima sedam asistencija na 44 utakmice, te izgleda kao da 25-godišnjak zapravo ulazi u najbolje godine svoje karijere.

Radi se o igraču koji je ponikao u Manchester Unitedu i igrao j za omladinske selekcije prije nego je 2015. debitovao za prvi tim Crvenih vragova, a ima i 51 nastup i 15 golova u dresu odabrane vrste Engleske.

On će biti tek jedno u nizu imena koji će se narednih mjeseci snažno povezivati s Parižanima, koji svakog prijelaznog roka pokušavaju dovesti najbolje što nudi evropski nogomet.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Istina, imao je PSG i dosta promašaja, no Rashford bi definitivno bio pravi pogodak, ali za sada je sve to u domenu špekulacija, mada bi se stvari vrlo brzo mogle promijeniti.

Na kraju krajeva, najviše toga ovisi o samom Rashfordu, ali i o tome koliko su mu spremni dati u Manchester Unitedu za eventualno potpisivanje novog ugovora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.