Užasno ponašanje mlade zvijezde: Ronaldu govorio da je "mrtav", klubu prijetio da odlazi komšijama

Bio je pun sebe

Užasno ponašanje mlade zvijezde: Ronaldu govorio da je "mrtav", klubu prijetio da odlazi komšijama

E. Škorić

Cristiana Ronalda uglavnom su poštovali svi njegovi saigrači, pa i protivnički igrači, ali bilo je i onih sa kojima je dijelio svlačionicu, a da mu nisu odavali poštovanje. Da stvar bude još gora, radilo se o momku koji je mnogo mlađi od Portugalca.

U januaru prošle godine karijera Masona Greenwooda bila je ozbiljno ugrožena. Nogometaš je tada uhapšen pod optužbom za silovanje i seksualni napad. Također je navodno slao prijetnje smrću svojoj partnerici Harriet Robson. U februaru su optužbe odbačene nakon što je nekoliko svjedoka odbilo svjedočiti. Sada oboje čekaju bebu.

No, Greenwood je i dalje suspendovan i još uvijek nije jasno šta će biti s njegove karijere i hoće li ponovo igrati u Manchester Unitedu.

Sada je engleski "The Athletic" otkrio kako se Mason Greenwood loše ponašao na nekim treninzima u mladosti. Dok je još trenirao u omladinskim pogonima Manchester Uniteda, govorio je kako je Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih nogometaša svijeta koji je tada igrao za Real Madrid, već "mrtav". Treneri su tada morali intervenisati i opomenuti Greenwooda da se ponaša zrelije.

Greenwood je u više navrata zamjerao svojim saigračima iz mlade ekipe Manchester Uniteda.

Mason je znao da je dobar borac i nije se sramio nekoga nazvati "go*narom". Greenwood je u trenucima kada je dolazilo do sukoba na treninzima čak znao prijetiri trenerima da će otići u redove gradskog rivala Manchester Cityja.

Greenwood je upisao 129 nastupa za Manchester United, postigao 35 golova i upisao 12 asistencija. Ugovor mu istječe krajem ljeta 2025. godine, ali sve ukazuje na to da više neće nositi dres Manchester Uniteda.

Neosporno se radi o velikom talentu, ali afera i skandal zbog navodnog silovanja uveliko mu se ispriječio u karijeri, ali još uvijek je mlad i može da ostvari veliku karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, morat će da poradi i na svom imidžu i na ponašanju, te da nauči da poštuje ljude oko sebe.

Navodno postoje neke ponude koje su stigle na adresu bivšeg reprezentativca Engleske, a između ostalih i ona turskog velikana Fenerbahčea.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi