Izostanak trofeja u Tottenhamu moglo bi konačno Harryja Kanea prelomiti u odluci da napusti redove Spursa (Foto: EPA)

Vrijeme je za oproštaj

Harry Kane konačno u velikom transferu?

Midhat Šljivak

Harry Kane (29) konačno bi mogao napustiti Tottenham Hotspur, a kao novi klub engleskog napadača spominje se Manchester United. The Mirror piše da su Crveni đavoli spremili ponudu od 80 miliona funti za ovog fudbalera i nadaju se da će to biti dovoljno da se transfer okonča.

Harry Kane je postao ikona Tottenhama. Najbolji je strijelac u historiji kluba, ali izostanak trofeja mogli bi ga na kraju odvesti iz kluba.

The Mirror navodi kako bi se narednog ljeta mogao desiti veliki transfer u kojem bi Kane konačno mogao napustiti Tottenham. Kao nova destinacija spominje se Manchester United.

Unitedu je neophodan vrhunski napadač. Nekoliko imena se povezuju s njima, ali navodno su sada krenuli po Kanea i pokušat će da ga dovedu u svoje redove.

Menadžer tima Erik ten Hag postavio je Kanea kao glavu metu za ljetni prelazni rok. Šefovi su spremni da mu ispune želju i ponuda će otići na adresu Spursa.

Ona iznosi 80 miliona funti. Nadaju se na Old Traffordu kako će ta cifra biti dovoljna da ga Tottenham pusti i vidjet ćemo hoće li se Kane zaista skratiti na Teatru snova.

Erik ten Hag se nada da će Kane konačno prelomiti i odlučiti se na odlazak iz kluba u kojem je proveo većinu karijere i gdje je postao najbolji strijelac u historiji.

Trofeje nažalost nije osvajao. Tottenham nije bio konkurentan usprkos činjenici da su imali odlične ekipe i menadžere, pa bi to na kraju moglo biti odlučujuće u odluci sjajnog napadača.

Harry Kane je u 425 utakmice zabio 271 gol za Spurse. Ranije je išao na brojne posudbe, pa je nastupao za Leyton Orient, Millwall, Norwich i Leicester.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United bi uskoro mogao dobiti i novog vlasnika. To bi donijelo i još veća ulaganja u pojačanja i Crveni đavoli će s Ten Hagom imati sigurno tim za napad na sam vrh Premiershipa.

Hoće li ih u napadu predvoditi Harry Kane vidjet ćemo već za nekoliko mjeseci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.