Perišićev život u Londonu preko noći se pretvorio u pakao, donijet će jedinu logičnu odluku

Već pakuje kofere?

Perišićev život u Londonu preko noći se pretvorio u pakao, donijet će jedinu logičnu odluku

E. Čaušević

Tottenham je prije nekoliko dana zvanično potvrdio da Antonio Conte više nije trener ove ekipe jer je dobio otkaz zbog loših rezultata. Engleski mediji pišu da će to drastično promijeniti i status Ivana Perišića u ovom klubu iz jasnog razloga.

Conte se nije baš proslavio na klupi Tottenhama na koju je stigao krajem 2021. godine, te je prije nekoliko dana zvanično objavljeno da su čelnici kluba odlučili da mu uruče otkaz jer nisu zadovoljni rezultatima ekipe u ovoj sezoni.

Ni italijanski stručnjak nije mogao donijeti trofej Tottenhamu koji u ovom klubu čekaju već godinama i bit će zanimljivo vidjeti ko će na kraju naslijediti Contea na klupi londonskog kluba.

Engleski mediji pišu da se većina igrača Tottenhama obradovala kada su čuli da je Conte dobio otkaz jer s njim nisu imali baš najbolji odnos. No, bilo je i onih kojima se ta vijest nije baš svidjela, a prije svega to se odnosi na Ivana Perišića.

Hrvatski reprezentativac ljetos je iznenadio sve odlukom da odbije produžiti ugovor s Interom i odlučio je da dođe u Tottenham, ali kako stvari stoje njegova avantura u engleskom klubu mogla bi trajati samo jednu sezonu.

Poznato je da je Perišić stigao u Tottenham upravo na nagovor Contea jer je on bio taj koji je pod svaku cijenu želio da dovede hrvatskog fudbalera u svoj klub.

Oglasi

Zbog toga bi se situacija za Perišića kod novog trenera mogla drastično da promijeni. On će morati da se ponovo nametne za minutažu, a već pojedini engleski mediji pišu da bi na ljeto mogao da spakuje kofere i napusti klub.

Navodno, i sam Perišić je nezadovoljan što je Conte dobio otkaz jer je upravo zbog ovog 53-godišnjeg stručnjaka pristao da dođe u Tottenham i odbio je novi ugovor koji mu je ljetos nudio Inter.

Perišiću u Tottenhamu ne ide baš kako je očekivao i uopšte neće biti iznenađenje ukoliko odluči da napusti klub na ljeto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Tottenhamom ima ugovor do ljeta 2024. godine i čini se da ni u klubu ne bi imali ništa protiv njegovog odlaska nakon samo jedne sezone.

Iskusni 34-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu londonskog kluba odigrao 36 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio jedan gol i upisao čak devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi