PSG krenuo po zvijezdu Premiershipa - na stolu je ponuda od 22 miliona eura godišnje

Rashford na iskušenju

PSG krenuo po zvijezdu Premiershipa - na stolu je ponuda od 22 miliona eura godišnje

Edmir Škorić

Bogati francuski klub PSG nastoji da se dodatno pojača na ljeto, a ugledni The Athletic uvjerava da je na meti napdač Manchester Uniteda.

Pod vodstvom Erika ten Haga Marcus Rashford briljira u napadu Manchestera ove sezoen, a dobrim nastupima privukao je pažnj na sebe, prije svih čelnika PSG-a, koji su sada spremili unosnu ponudu za igrača.

Navodno je francuski tim Englezu ponudio 22 miiona eura godišnje. Rashfordu ističe ugovor u ljeto 2024. godine i United neće imati puno izbora ako želja igrača bude da ode iz kluba.

United ima priliku da ga ili natjera na novi ugovor ili na ljeto proda PSG-u po nekoj pristojnoj cijeni, budući da bi igrač ušao u posljednju godinu ugovora i mogao bi čekati ljeto 2024. da ode kao slobodan, odnosno bez odštete.

Rahsford bi mogao biti veliko pojačanje u pariškom napadu, no to bi značilo vjerovanto i odlazak neke od trenutnih zvijezda kao što su Lionel Messi, Kylian Mbappe i Neymar.

Engleski reprezentativac postigao je već 26 golova ove sezone i ima sedam asistencija na 44 utakmice, te izgleda kao da 25-godišnjak zapravo ulazi u najbolje godine svoje karijere.

Radi se o igraču koji je ponikao u Manchester Unitedu i igrao j za omladinske selekcije prije nego je 2015. debitovao za prvi tim Crvenih vragova, a ima i 51 nastup i 15 golova u dresu odabrane vrste Engleske.

On će biti tek jedno u nizu imena koji će se narednih mjeseci snažno povezivati s Parižanima, koji svakog prijelaznog roka pokušavaju dovesti najbolje što nudi evropski nogomet.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Istina, imao je PSG i dosta promašaja, no Rashford bi definitivno bio pravi pogodak, ali za sada je sve to u domenu špekulacija, mada bi se stvari vrlo brzo mogle promijeniti.

Na kraju krajeva, najviše toga ovisi o samom Rashfordu, ali i o tome koliko su mu spremni dati u Manchester Unitedu za eventualno potpisivanje novog ugovora.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi