Neočekivan poraz od Fiorentine

Inter skupo platio silne promašaje uz brukanje Lukakua, Džeko je kasno ušao

Edmir Škorić

Inter je u 28. kolu italijanske Serije A ugostio Fiorentinu te dožiivo novo razočarenje i novi poraz, budući da su gosti iz Firence slavili sa 1:0.

Meč na Meazzi obilovao je šansama od početka do kraja, pa je pravo čudo da je viđen samo jedan pogodak u ovom duelu, no i taj jedan je gostima bio zlata vrijedan jer su došli do 11. pobjede na jako teškom gostovanju.

Inter se pak već nalazi u ozbiljnoj krizi rezultata i ovo je bio već treći uzastopni poraz, a loša forma naročito brine navijače pred oglede s Benficom u četvrtfionalu Lige prvaka.

Trener Simone Inzaghi startao je u utakmicu sa napadačkim tandemom Romelu Lukaku - Joaquin Correa, ali belgijsko-argentinska veza bila je očajna, a naročito Lukaku koji je imao veliki promašaj u drugom dijelu.

Osim Lukakua, Dumfries, Lautaro i Bellanova su također imali pristojne prilike, ali nijedna od njih nije donijela Interu pogodak.

Mora se pohvaliti i Fiorentinu za ofanzivan pristup na utakmici. Gost je također imao svoje šansem a jednu od njih, u 53. minuti, iskoristio je bivši veznjak Milana Bonaventura i zabio za pobjedu.

Lautaro Martinez je u 63. minuti ušao u igru, Edin Džeko tek u 78. minuti, ali ni oni nisu pomogli da se Inter spasi novog poraza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo je prvi put od 2018. da Inter veže tri poraza u Seriji A. S 50 bodova ostat će na trećem mjestu, ali ako ovako nastavi mogao bi da ostane bez plasmana u Ligu prvaka.

Pred Nerazzurrima je sada jako bitna utakmica u polufinalu Kupa protiv Juventusa, a obaveze u Kupu ima i Fiorentina, koja će protiv Lazija igrati dvomeč u borib za finale.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.