Velikim gradskim rivalima predložen Edin Džeko: "Happy end"
Edin je u Interu ove sezone igrao važnu ulogu, ali i dalje nema novog ugovora

Postoji niz opcija za Edina na kraju sezone

Velikim gradskim rivalima predložen Edin Džeko: "Happy end"

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko po ustaljenoj proceduri biva povezivan sa mnogim klubovima, a za razliku od nekih ranijih perioda, sada je to i opravdano i očekivano budući da ima nerazriješen status sa Interom.

Još u januaru su svi bili uvjereni da će Džeko potpisati novi ugovor s Interom, ni mi se nalazimo na nekoliko sati od aprila, a Edin je i dalje "ni na nebu ni na zemlji".

Džeko je iza sebe imao odličnu prvu polusezonu kada je bio najbolji igrač Nerazzurra, sjajno je počeo i 2023. godinu te je najzaslužniji za Interovo osvajanje italijanskog Superkupa.

Iako on sam želi ostati u Interu, postoje određene prepreke na putu novog ugovora. Konkretno, Edin je bio spreman na produženje jednogodišnje saradnje za pet miliona eura, ali Inter je spreman da mu da "samo" četiri miliona eura.

Ipak, vjeruje se da bi se ubrzo moglo pronaći rješenje i dogovor kojim bi bh. reprezentativac najmanje sezonu ostao član Nerazzurra, ali u međuvremenu postoje i druge opcije.

Galatasaray i Fenerbahče, koji godinama pipaju puls Edinu Džeki, sada su jako blizu sretnog završetka. Ovo je doslovno citiran dio iz teksta objavljenog jutros na turskom portlau Sporx.com.

Oglasi

"Zvijezda je preko svoje menadžerske firme preporučen Turskoj i uskoro prekida saradnju s Interom!", čitamo u navedenom tekstu.

Piše se da će Edin, koji ima 37 godina, zaploviti u novu avanturu i da je njegova želja da nastavi da igra u Evorpi, a da Tursku smatra dobrom opcijom i za sebe i za svoju porodicu.

Naravno, ni turski novinari nemaju pokriće za ono što pišu, sigurni smo da to što je Edin preporučen velikanima iz Istanbula ujedno i ne znači njegov pristanak na transfer, tako da je i dalje sve otvoreno kada je njegova budućnost u pitanju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Džeko, koji je ove sezone na učinku od 11 golova i pet asistencija, nedavno je zbog povrede leđa propustio duel BiH i Islanda (3:0) u Zenici na otvaranju kvalifikacija za EP, ali je ušao u meču protiv Slovačke u Bratislavi kada smo poraženi sa 2:0.

Odlazak na EURO 2024 bila bi svojevrsna kruna sjajne karijere, samo je pitanje u dresu kojeg kluba bi nas tada predstavljao u Njemačkoj, ako tamo nekim čudom i dođemo.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi