Kup Italije

Juve u zadnjim sekundama primio gol u velikom derbiju Italije - u revanšu će biti pakleno

Edmir Škorić

Juventus i Inter odigrali su večras na Allianz stadionu u Torinu prvi susret polufinala Kupa Italije, a završen je rezultatom 1:1.

Nismo ni očekivali previše od Juventusa i Intera zbog važnosti utakmice, ali stiče se dojam da su i jedni i drugi samo čekali da sudija Davide Massa odsvira kraj. U tom čekanju, Juve je uspio da dođe od gola i da ostvari bitnu prednost, no u posljednjim sekundama iznenada gosti dolaze do 1:1 i s povoljnijim rezultatom idu kući.

Torinski sastav je bio potpuno nemoćan na svom terenu, prepustio je inicijativu gostima iz Milana i bezuspješno pokušavao kroz kontre ili polukontre prouzrokovati probleme svom rivalu.

I sve je to tako djelovalo do 84. minute, kada je Juan Cuadrado iskosa s desne strane zabio za veliko slavlje na stadionu.

Inter je djelovao malo opasnije, više je napadao, ali sveukupno je, čini se, najvažnije bilo i Allegriju i Inzaghiju da se ne izgubi, a u takvoj igri niko nije previše profitirao. Juve je bio blizu da ostvari pobjedu, a onda je u zadnjim sekundama Bremer igrao rukom u svom šesnaestercu, a Lukaku je bio siguran sa 11 metara za konačnih 1:1.

Osim golova Cuadrada i Lukakua, skoro da nije bilo nijedne veće šanse, pa će se u svakom slučaju pobjednik i finalista tražiti na Giuseppe Meazzi u drugoj i mnogo bitnijoj utakmici.

Edin Džeko bio je starter, a na terenu je proveo 69 minuta, nakon čega je umjesto njega ušao Romelu Lukaku, koji je dao gol za 1:1 i nakon toga dobio direktan crveni karton.

Zaista razočaravajuće izdanje u velikom derbiju, ali italijanski klubovi dokazano igraju na rezultat i ne umiru u ljepoti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cremonese i Fiorentina sutra od 21 sat igraju svoj meč polufinala Kupa Italije. Gosti iz Firence slove za favorita, ali Cremonese je ove sezone već znao da napati velikane.

Juventus i Inter već za vikende imaju nove izazove u prvenstvu Italije. Inter će u goste Salernitani, a Juventus ide u Rim kod Lazija u derbiju kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.