Inter protiv Juventusa igra jednu od utakmica sezone, poznato je šta Inzaghi namjerava s Džekom

Vraća ga u prvih 11

Inter protiv Juventusa igra jednu od utakmica sezone, poznato je šta Inzaghi namjerava s Džekom

Eldar Ganibegović

Nakon što je odbranio trofej u Superkupu Italije, Inter nastavlja borbu za odbranu trofeja u Kupu ove apeninske zemlje, a na programu su utakmice polufinala.

Inter se sutra od 20 sati u Torinu sastaje s Juventusom u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije, a poznato je šta Simone Inzaghi planira s Edinom Džekom.

S druge strane, očekuje se da će Max Allegri napraviti pet promjena u ekipi koja je u subotu pobijedila Veronu 1:0, uključujući Mattiju Perina na golu, dok se Adrien Rabiot vraća nakon što je odslužio suspenziju. 

Di Maria, Vlahović i Filip Kostić vjerojatno će se vratiti u početnih 11 nakon uloge rezerve za vikend, dok je Federico Chiesa dostupan na klupi.

Pritisak je na nositelju Interu nakon tri uzastopna poraza u Seriji A, te će sutra tim Simonea Inzaghija morati uraditi sve kako bi ostvario što bolji rezultat pred revanš.

Federico Dimarco vraća se nakon povrede, dok je Danilo D'Ambrosio na raspolaganju između dvije utakmice zabrane igranja u Seriji A.

Oglasi

Samir Handanović će dobiti šansu da brani od prve minute, a Romelu Lukaku je partijom koju je pružio protiv Fiorentine zaslužio - klupu. 

Uz povrijeđenog Hakana Calhanoglua, Simone Inzaghi bi od samog početka mogao dati priliku Raoulu Bellanovi i Kristjanu Asllaniju.

Nakon što su utakmicu u Seriji A protiv Fiorentine započeli Lukaku i Correa, sutra će priča biti posve drugačija jer se u prvi sastav vraćaju Džeko i Lautaro. Ovo su moguće postave:

Juventus (3-5-1-1): Perin; Gatti, Bremer, Danilo; Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostić; Di Maria; Vlahović.

Inter (3-5-2): Handanović; Darmian, Acerbi, Bastoni; Bellanova, Barella, Asllani, Mkhitaryan, Dimarco; Džeko, Lautaro Martinez.

Revanš na Giuseppe Meazza stadionu planiran je za 26. april, a, podsjetimo, u drugom polufinalnom dvomeču sastaju se Cremonese i Fiorentina. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi