Sve je eskaliralo nakon gola za 1:1

Haos na kraju derbija: Potukli se Handanović i Cuadrado, Džekin potez razbijesnio navijače Juvea

Edmir Škorić

Juventus i Inter odigrali su večeras prvi susret polufinala Kupa Italije, a završen je rezultatom 1:1, što znači da ćemo u revanšu na Giuseppe Meazzi imati spektakl.

Oprezno su igrali i jedni i drugi, a na kraju je Juventus uspio da povede pomalo iznenađujuće golom Juana Cuadrada, no u zadnjim sekundama Bremer je igrao rukom i dosuđen je penal za goste iz Milana.

Romelu Lukaku je preuzeo odgovornost i pogodio sa bijele tačke za 1:1 i za mnogo bolje stanje Intera uoči uzravnih 90 minuta polufinala Kupa.

Na samom kraju opšti haos. Došlo je do fizičkog obračuna među igračima, a u prvom planu bili su Cuadrado i Samir Handanović. Obojica su dobili crvene kartone, a haos se nastavio i u tunelu na putu prema svlačionicama.

Lukaku je nakon gola imao obračun s navijačima Juventusa, pa je dobio drugi žuti karton i on će propustiti drugu utakmicu.

Čini se da je Lukaku bio vrijeđan na rasnoj osnovi, a kasnije ga je branio Edin Džeko, koji je u jednom trenutku isprovocirao navijače domaće ekipe pokazavši na grb Intera.

No, to su sve čari italijanskog derbija, spremite se za lud revanš i fantastičnih 90 i više minuta borbe za plasman u finale Kupa.

U drugom polufinalu sastaju se Cremonese i Fiorentina, koji će svoj prvi meč odigrati sutra navečer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.