Juve u zadnjim sekundama primio gol u velikom derbiju Italije - u revanšu će biti pakleno

Kup Italije

Juve u zadnjim sekundama primio gol u velikom derbiju Italije - u revanšu će biti pakleno

Edmir Škorić

Juventus i Inter odigrali su večras na Allianz stadionu u Torinu prvi susret polufinala Kupa Italije, a završen je rezultatom 1:1.

Nismo ni očekivali previše od Juventusa i Intera zbog važnosti utakmice, ali stiče se dojam da su i jedni i drugi samo čekali da sudija Davide Massa odsvira kraj. U tom čekanju, Juve je uspio da dođe od gola i da ostvari bitnu prednost, no u posljednjim sekundama iznenada gosti dolaze do 1:1 i s povoljnijim rezultatom idu kući.

Torinski sastav je bio potpuno nemoćan na svom terenu, prepustio je inicijativu gostima iz Milana i bezuspješno pokušavao kroz kontre ili polukontre prouzrokovati probleme svom rivalu.

I sve je to tako djelovalo do 84. minute, kada je Juan Cuadrado iskosa s desne strane zabio za veliko slavlje na stadionu.

Oglasi

Inter je djelovao malo opasnije, više je napadao, ali sveukupno je, čini se, najvažnije bilo i Allegriju i Inzaghiju da se ne izgubi, a u takvoj igri niko nije previše profitirao. Juve je bio blizu da ostvari pobjedu, a onda je u zadnjim sekundama Bremer igrao rukom u svom šesnaestercu, a Lukaku je bio siguran sa 11 metara za konačnih 1:1.

Osim golova Cuadrada i Lukakua, skoro da nije bilo nijedne veće šanse, pa će se u svakom slučaju pobjednik i finalista tražiti na Giuseppe Meazzi u drugoj i mnogo bitnijoj utakmici.

Edin Džeko bio je starter, a na terenu je proveo 69 minuta, nakon čega je umjesto njega ušao Romelu Lukaku, koji je dao gol za 1:1 i nakon toga dobio direktan crveni karton.

Zaista razočaravajuće izdanje u velikom derbiju, ali italijanski klubovi dokazano igraju na rezultat i ne umiru u ljepoti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cremonese i Fiorentina sutra od 21 sat igraju svoj meč polufinala Kupa Italije. Gosti iz Firence slove za favorita, ali Cremonese je ove sezone već znao da napati velikane.

Juventus i Inter već za vikende imaju nove izazove u prvenstvu Italije. Inter će u goste Salernitani, a Juventus ide u Rim kod Lazija u derbiju kola.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samosloboda.forzajuve
Ta prica o igranju talijanskih klubova na rezultat je stara prica 15-20 godina.. slazem se da je ova utakmica bila takva.. al svakako se zna kolika je vaznost utakmice.. sta reci evo za Celzi-Liverpul 0-0.....
3 0
user1647539682
Za sav ovaj cirkus na kraju je kriv Alegri 2 min do kraja ima jos dvije izmjene on to ne radi ....Da je napravio te izmjene vrijeme bi proslo i gotovo...sad neka se ujeda za guzicu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi