Sjajne igre pruža ove sezone

Veliki broj klubova ga želi: Ahmedhodžić će biti na slatkim mukama na ljeto

Samir Mlaćo
Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić igra u sjajnoj formi u Sheffield Unitedu s kojim ima cilj izboriti plasman u elitni rang engleskog nogometa.

Sjajni defanzivac je ponajbolja karika svog tima i nije ni čudo što se povezuje sa velikim brojem klubova.

Sheffield će učiniti sve da ga zadrži, bez obzira kako završi sezona, no bit će im teško to ostvariti.

Engleski mediji sada navode da bh. reprezentativca žele Aston Vila, Leicester i Newcastle, a za ovaj posljednji je već poznato interesovanje.

Ahmedhodžić ima četverogodišnji ugovor sa ovim timom, tačnije vezan je do kraja sezone 2025/26.

Ahmedhodžić je nastupio u oba meča kvalifikacija naše zemlje za Evropsko prvenstvo, a nakon toga saznao i dobre vijesti.  Vrijeddnost mu je povećana i Sheffield će ukoliko pristane na prodaju biti na 'slatkim mukama'.

Gledajuću partije u klubu, ali i reprezentaciji na startu 2023. godine, defanzivcu Anelu Ahmedhodžiću, cijena je drastično skočila i sada vrijedi 16 miliona eura.

Fudbaleru Sheffielda cijena je porasla za vrlo dobrih šest miliona eura u odnosu na kraj 2022. godine.

Nema sumnje da će Anelu cijena još skočiti jer je na meti nekoliko klubova na Ostrvu.

Ove sezone naš defanzivac je nastupio u 33 utakmice za ovaj tim. Postigao je pet pogodaka i upisao je dvije asistencije.

Podsjetimo, Anel Ahmedhodžić je u ovaj engleski tim stigao u ljeto 2022. godine iz Malmea. Transfer je iznosio četiri i po miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je šest mjeseci bio na posudbi u Bordeauxu, a pored Malmea nastupao je još za danski Hobro i mladi tim Nottingham Foresta.

Odavno je sjajni defanzivac standardni član reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je nastupio u 20 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.