Ahmedhodžić: Kao da smo 10 godina zajedno, Prcić: Znali smo da imamo potencijal
Video:Dino Kurbegović

Zadovoljni Zmajevi

Ahmedhodžić: Kao da smo 10 godina zajedno, Prcić: Znali smo da imamo potencijal

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

Nakon pobjede nad Islandom (3:0) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, niko nije krio zadovoljstvo. Pred novinarske kamere stajali su redom naši reprezentativci koji su prezadovoljni ishodom meča, uz nadu da će se nešto slično dogoditi i u Slovačkom za tri dana.

Talentovani stoper Anel Ahmedhodžić smatra da je sve bilo super. Posebno ga raduje način na koji je igrao mladi tim koji je djelovao kao da je dugo zajedno.

"Taktički odlično odrađeno. Imali smo veoma mladu ekipu ali kao da smo igrali pet ili 10 godina zajedno. Igrali smo pametno", rekao je Ahmedhodžić nakon meča, pa je dodao:

"Svi znamo kakav je Edin. Po meni jedan od najboljih napadača, ali dobro smo se danas snašli bez njega".

"Bit će teška utakmica, ali ako budemo kao danas, onda je sve moguće", dodao je.

Zadovoljan je i Sanjin Prcić, koji je u drugom poluvremenu dobio šansu umjesto Amira Hadžiahmetovića.

Oglasi

"Odlična utakmica i zaslužili smo. Dobro smo otvorili utakmicu i dali gol. Igrali smo dobro, zaslužena pobjeda", kazao je Prcić za SportSport.ba, pa je dodao:

"Znali smo da ova reprezentacija ima potencijal. Novi igrači dolaze, večeras su odigrali dobro i trebamo još da napredujemo i da budemo još bolji. Idemo prema tome":

"Čeka nas teška utakmica u nedjelju, ali idemo ambiciozno i sa nadom da pobijedimo", zaključio je bh. veznjak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Čine nas sretnim ovakve utakmice i pobjede, drago nam je i zbog naših igrača, koji će i u nedjelju učiniti sve da nas ponovo obraduju.

Utakmica sa Slovačkom neće biti nimalo laka, njima je sada posebno bitna zbog remija sa Luksemburgom (0:0), ali momentum je na našoj strani, pa što da ne kažemo i kvalitet.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti