Najbogatiji tim svijeta želi Anela Ahmedhodžića
Fenomenalne igre Anela Ahmedhodžića mogle bi mu donijeti veliki transfer

Ponude za bh. defanzivca

Najbogatiji tim svijeta želi Anela Ahmedhodžića

M. Šljivak

Anel Ahmedhodžić (24) igra fenomenalno u dresu engleskog Sheffield Uniteda, a to bi mu na kraju ove sezone moglo donijeti veliki transfer. Nekoliko klubova iz Premier lige zainteresovani su za igre sjajnog bh. fudbalera koji bi mogao promijeniti ekipu.

Anel Ahmedhodžić igra sjajan fudbal u Sheffield Unitedu. Nije zato nikakvo čudo što je za njega interes zaista ogroman i brojni članovi Premiershipa zainteresovani su za njegove usluge.

Sheffield United ima određenih finansijskih poteškoća i vrlo je moguće da će morati da prodaju glavne igrače. Među njima je i Anel Ahmedhodžić.

Kako navode engleski mediji, interes za 24-godišnjeg štopera najviše pokazuje Newcastle. Najbogatiji tim svijeta prati igre ovog štopera i neće biti iznenađenje ako mu stigne ponuda sa St. James Parka.

Pored Newcastlea još tri tima iz Premiershipa pokazuju interes za reprezentativca Bosne i Hercegovine. To su Aston Villa, Leicester i Wolverhampton.

Ahmedhodžić je na dobrom putu da sa Sheffieldom uđe u Premier ligu. Trenutno su drugoplasirani tim na tabeli 11 kola prije kraja prvenstva.

Oglasi

Anel je s ovim timom ugovorom vezan do 2026. godine. Cijena na tržištu mu je 16 miliona eura, ali će ekipa iz Sheffielda sigurno tražiti mnogo više novca za njegov transfer.

Ove sezone naš defanzivac je nastupio u 33 utakmice za ovaj tim. Postigao je pet pogodaka i upisao je dvije asistencije.

Podsjetimo, Anel Ahmedhodžić je u ovaj engleski tim stigao u ljeto 2022. godine iz Malmea. Transfer je iznosio četiri i po miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je šest mjeseci bio na posudbi u Bordeauxu, a pored Malmea nastupao je još za danski Hobro i mladi tim Nottingham Foresta.

Odavno je sjajni defanzivac standardni član reprezentacije Bosne i Hercegovine za koju je nastupio u 20 utakmica i postigao je jedan pogodak.

Top Komentari

user1660138073
Jel ovo onaj sto ne zna pogodit pas na 5 metara protiv Slovačke ?
0 2
Fixa
Newcastle bi bio idealan
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije