Real ima rezultat za finale Kupa kralja

Njemu ramazan daje posebnu snagu: Benzema utišao 95.000 ljudi na stadionu Camp Nou!

Endin Čaušević

Barcelona i Real Madrid igraju trenutno revanš utakmicu polufinala Kupa kralja.

Barcelona je imala nekoliko odličnih prilika u prvom poluvremenu da povede sa 1:0 i poveća svoju prednost iz prvog susreta kada su Katalonci u gostima slavili sa minimalnih 1:0.

No, kada se očekivao kraj prvog poluvremena šok na Camp Nouu. Nakon što je Courtois skinuo sjajan udarac Lewandowskog igrači Real Madrida krenuli su u kontru.

Benzema je na kraju uposlio Viniciusa Juniora koji uz dosta sreće pogađa za 1:0 i vraća Real Madrid u potpunosti u meč.

Pogodak Viniciusa iz sudijske nadoknade prvog dijela možete pogledati OVDJE.

Na početku drugog poluvremena Barcelona je ponovo krenula dosta ofanzivcno i pokušala da se vrati u meč što prije.

Međutim, Katalonci ni slutili nisu kakav udarac će im zadati Kraljevi na samom startu, a ovaj put u centru pažnje bio je Benzema.

Modrić je sjajno uposlio Francuza koji fantastičnim udarcem s vrha kaznenog prostora matira Ter Stegena za 2:0 i totalni muk na stadionu Camp Nou.

Sjajan gol Benzeme za vodstvo Reala od 2:0 pogledajte OVDJE.

Samo sedam minuta kasnije Real Madrid je zadao čini se konačan udarac Barceloni i poveo sa 3:0 i došao na korak od finala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kessie je u 57. minuti neopreznim potezom skrivio penal, a loptu na bijelu tačku namjestio je Benzema i pogodio za 3:0, te ponovo utišao navijače Barcelone.

Benzemin gol iz penala za 3:0 možete pogledati na OVOM LINKU.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.