U Parizu mu zvižde, ali scene ispred stadiona Barcelone pokazuju ko je i šta je Messi

Nadaju se njegovom povratku

U Parizu mu zvižde, ali scene ispred stadiona Barcelone pokazuju ko je i šta je Messi

Endin Čaušević

Lionel Messi ovih dana je glavna tema fudbalske javnosti jer je čini se sigurno da on neće ostati u PSG-u na kraju ove sezone, a iako ima nevjerovatno bogatu ponudu iz Saudijske Arabije čini se da svi priželjkuju da se on vrati u Barcelonu. Upravo je Messi bio u centru pažnje pred večerašnji El Clasico, a scene ispred stadiona Camp Nou će mu sigurno uljepšati dan.

Barcelona i Real Madrid igraju večeras revanš utakmicu polufinala Kupa kralja, a katalonski klub brani prednost od 1:0 iz prvog susreta koji se igrao prošlog mjeseca u Madridu.

Katalonci su tada na Santiago Bernabeu slavili golom Francka Kessieja, a također i prije nekoliko sedmica su na svom stadionu uspjeli da pobijede Real sa 2:1 u meču La Lige.

Jasno je da će tribine na stadionu Camp Nou biti ispunjene do posljednjeg mjesta i da nas očekuje još jedan spektakularan meč. Pred ovu utakmicu u centru pažnje našao se upravo Messi koji je čini se iz dana u dan sve bliže povratku u Barcelonu.

Messi će gotovo sigurno napustiti PSG na kraju sezone nakon što mu istekne ugovor, a već sada na stolu ima nevjerovatno bogatu ponudu iz Saudijske Arabije.

Međutim, špekulacije iz Španije govore da je njegova želja da se vrati u Barcelonu, te će katalonski klub sigurno učiniti maksimum da se to i ostvari.

Oglasi

Messiju u Parizu ne ide kako je očekivao, a posebno teško su mu pali zvižduci u prethodnim mečevima koje je dobio od navijača kluba za koji igra na Parku prinčeva.

No, u Barceloni navijači sanjaju o njegovom povratku i tu on ima potpuno drugačiji status. To se vidjelo i pred večerašnji El Clasico jer se u nekoliko navrata ispred stadiona orilo "Messi, Messi" što dovoljno pokazuje koliko Argentinca vole u Barceloni.

[twitter]https://twitter.com/ReshadRahman_/status/1643674266838212614[/twitter]

Ove scene će mu sigurno uljepšati dan i vratiti osmijeh na lice, a navijači Barce se nadaju da će Messi shvatiti koliko ga vole i koliko sanjaju o njegovom povratku u katalonski klub čime bi njegova karijera dobila najljepši mogući zaključak.

Navijači Barcelone su optimistični da će njihov klub slaviti u ovom El Clasicu i plasirati se u finale, a mnogi od njih su iskoristili priliku da pozovu Messija da se vrati u klub.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi