Xavi i Ancelotti odabrali ratnike koji će se boriti za finale u Kupu kralja

Barcelona dočekuje Real Madrid

Xavi i Ancelotti odabrali ratnike koji će se boriti za finale u Kupu kralja

Endin Čaušević

Barcelona i Real Madrid večeras na stadionu Camp Nou igraju revanš utakmicu polufinala Kupa kralja, a Xavi Hernandez i Carlo Ancelotti saopštili su početne sastave.

Ovo će biti već peti El Clasico koji će igrati Barcelona i Real Madrid ove sezone, a katalonski klub je dosta uspješniji jer ima tri pobjede, dok su Kraljevi slavili samo u jednom meču.

Večerašnji revanš polufinala Kupa kralja nam sigurno donosi još jedan spektakl ljutih rivala, a Barcelona će braniti prednost od 1:0 iz prvog duela na stadionu Santigao Bernabeu.

Katalonci će i večeras biti oslabljeni jer Xavi neće moći ponovo računati na Ousmanea Dembelea i Pedrija, a povrijeđeni su i Frenkie de Jong i Christensen što je za domaći tim ogroman udarac.

S druge strane, Carlo Ancelotti je mogao računati skoro na najjači sastav, te je iznenadio sve izuzetno ofanzivnom postavom za večerašnji El Clasico, ali to nam garantuje sigurno još jedan spektakularan meč.

Real Madrid će ići na sve i ništa i cilj Kraljeva je da što prije anuliraju zaostatak iz prve utakmice i konačno ove sezone zadaju udarac svom najvećem rivalu.

Oglasi

Do početka meča u Barceloni ostalo je još oko sat vremena, a treneri oba kluba objavili su početne sastave.

Također, Ancelotti je odlučio ponovo da će na poziciji lijevog beka koristiti Camavingu koji je inače vezni igrač, ali je ove sezone igrao već na ovoj poziciji i pružio je nekoliko dosta dobrih mečevea.

Barcelona: Ter Stegen, Kounde, Araujo, Alonso, Balde, Busquets, Kessie, Sergi Roberto, Raphinha, Gavi, Lewandowski.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Camavinga, Valverde, Kroos, Modrić, Rodrygo, Vinicius Junior, Benzema.

Podsjećamo, Barcelona je u prvom meču na Santiago Bernabeu slavila sa 1:0 golom Francka Kessieja, a to je bio jedan od najlošijih El Clasica koje smo gledali u prethodnim godinama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi