Nevjerovatno šta je promašio

Lukaku i igrači Sarajeva su se prethodnih dana ispromašivali, ali Wan-Bissaka se obrukao za života!

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 30. kola Premiershipa između Manchester Uniteda i Evertona, a nakon prvog poluvremena domaća ekipa ima prednost od 1:0.

Naravno, na ovom susretu je Manchester United bio apsolutni favorit protiv Evertona koji se bori za opstanak u ligi.

Nevjerovatno je da su za samo 45 minuta domaći fudbaleri imali čak 21 jedan udarac, a od svih udaraca samo jedan je pronašao put do mreže.

Redale su se prilike pred golom Evertona, a prvu je imao Rashford u 8. minuti kada je Pickford sjajno odbranio njegov udarac.

Četiri minute kasnije Antony je dobro šutirao, ali je lopta pogodila stativu, te je Everton u toj situaciji imao mnogo sreće.

U istom napadu desio se nevjerovatan promašaj Wan-Bissake kome se lopta odbila na svega dva ili tri metra od gola.

Gol je bio potpuno prazan, a Pickford je bio na zemlji. Sve to nije bilo dovoljno igraču Manchester Uniteda koji je promašio prazan gol.

Njegov promašaj pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon još nekoliko promašenih prilika u 36. minuti je konačno postignut gol, a strijelac je bio Scott McTominay.

On je sjajno završio akciju Manchester Uniteda, te je postigao lijep gol za vodstvo svoje ekipe, a jasno je da će Everton igrom iz prvog poluvremena teško do bodova na ovoj utakmici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.