Šabanović postigao gol za pobjedu

Bivši igrač Sarajeva srušio Lille!

Esmer Oštraković

Utakmicu 30. kola Ligue 1 odigrali su Angers i Lille, a domaća ekipa ostvarila je minimalnu pobjedu od 1:0.

Gosti su bili favoriti na ovoj utakmici, imali su zrelije prilike, ali su na kraju poraženi, a presudio im je bivši igrač Sarajeva, Šabanović.

Prva prava prilika viđena je u 39. minuti kada je David šutirao i gađao same rašlje, ali je domaći golman fenomenalno intervenisao.

u 65. minuti Bentaleb je sjajno šutirao, svi su vidjeli loptu u mreži, ali golman Lillea je to odbranio, te je ostalo 0:0.

Imao je Lille zatim nekoliko sjajnih prilika, a izdvaja se ona u 70. minuti akda je David ponovo šutirao, a golma domaćih opet sjajno brani.

Jedini gol na utakmici postigao je Halid Šabanović, bivši igrač Sarajeva koji je tako srušio Lille i donio veliku pobjedu svojoj ekipi.

Šabanović se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i matirao je gostujućeg golmana za jako važna tri boda Angersu.

Gol možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Lille se nakon ovog poraza nalazi na 5. mjestu na tabeli sa 52 osvojena boda i ovo je sigurno korak nazad u borbi za nastup u Ligi prvaka.

Sa druge strane Angers je zadnji i imaju 14 osvojenih bodova, te je jako teško i zamisliti da mogu ostati u ligi i naredne sezone.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti