Avantura Halida Šabanovića u Francuskoj pošla sjajno

Odmah dobio svih 90 minuta

Avantura Halida Šabanovića u Francuskoj pošla sjajno

E. Ganibegović

Na startu prijelaznog roka sjajan je posao napravio FK Sarajevo.

Na čelu sa sportskim direktorom Emirom Hadžićem tim s Koševa prodao je Halida Šabanovića u francuski Angers, a da naš desni bek neće tu biti samo prolaznik, pokazala je i današnja utakmica.

Angers je u prvom kolu Ligue 1 dočekao ekipu Nantesa i osvojio vrijedan bod na startu nove sezone, iako su, sudeći po onome što su pokazali na terenu, mogli doći i do pobjede i to ne bi bilo nezasluženo.

Šabanovića što se tiče, on je dobio povjerenje trenera Baticlea od prve minute i odigrao je svih 90 minuta na poziciji desnog beka.

Imao je procenat tačnosti pasova 79% i sasvim solidno odradio svoj posao u defanzivi, a u prilog tome ide i činjenica da Angers nije primio gol.

Za nadati se da ćemo Šabanovića što više gledati na terenu u jednoj od najjačih liga Evrope i svijeta, a igre u Angersu sigurno će biti i velika preporuka Ivaylu Petevu da ga pozove u reprezentaciju, tim više što igra na poziciji koja nam škripi još od povlačenja Mensura Mujdže.

Naredno kolo Angersu donosi gostovanje kod Auxerrea, a utakmica je na rasporedu u nedjelju, 14. augusta od 15 sati. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim Šabanovića, FK Sarajevo napravio je još dosta sjajnih stvari ovog ljeta što se tiče odlazaka i dolazaka igrača, a najviše se izdvaja, s financijske strane, nedavni odlazak Nihada Mujakića u Tursku.

Top Komentari

Ecosport
Kad se sjetim pljuvača sa Koševa u vezi Halida... A lik će vjerovatno igrati tekmu protiv Messija, Neymara, Mbappea, Ramosa.... Da ne nabrajam ostale. Ako ništa biće na klupi.
9 0
Pajkan
Svaka cast Sabanu.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi