Prvo kolo Ligue 1 donijelo rekord lige, ljepoticu Messija i razlog za zadovoljstvo Bosanaca

Sjajan početak sezone u Francuskoj

Prvo kolo Ligue 1 donijelo rekord lige, ljepoticu Messija i razlog za zadovoljstvo Bosanaca

E. Ganibegović

Počela je sezona u francuskoj Ligue 1.

U 10 utakmica prvog kola Ligue 1 postignuto je 34 gola, a na pet utakmica postignuto je pet golova.

Prema podacima Opte, prvo kolo sezone 2022.-2023. Ligue 1 najplodnije je u pogledu postignutih golova od sezone 1977.-78., te je tako postavljen novi rekord lige.

Gol kola definitivno je postigao Lionel Messi u pobjedi PSG-a nad Clermontom (0:5) i to makazicama.

Oglasi

Leo Messi postigao je 772 pogotka u cijeloj karijeri, ali je u subotu, a gol u subotu bio je njegov prvi gol makazicama što je sigurno začudilo mnoge. 

Nakon golova u utakmici s Clermontom, Messi se izjednačio s Romarijom na vječnoj listi strijelaca.. Prema podacima Međunarodne federacije za nogometnu historiju i statistiku (IFFHS), Leo je sada treći na listi strijelaca svih vremena.

Najviše golova ima Portugalac Cristiano Ronaldo, 815, a slijedi ga Austrijanac Josef Bican s 805.

Ono što svakako još treba izdvojiti iz prvog kola, a tiče se nas u Bosni i Hercegovini, jeste da je Halid Šabanović debitovao za Angers i sjajno odigrao svih 90 minuta u duelu protiv Nantesa. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, bh. desni bek je ljetos u Angers stigao iz FK Sarajevo. 

Nadamo se da će nastaviti s dobrim partijama u Francuskoj, tim više što je u našoj reprezentaciji pozicija desnog beka deficitarna još otkad se povukao Mensur Mujdža. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi