Gleda i ne vjeruje šta se desilo: Šabanović će dobro zapamtiti svoj klizeći start protiv Bresta

Dobio je crveni karton

Gleda i ne vjeruje šta se desilo: Šabanović će dobro zapamtiti svoj klizeći start protiv Bresta

A. Čaušević

Halid Šabanović je ovog ljeta prešao iz FK Sarajevo u Angers. 

Šabanović je jedan od rijetkih bh. fudbalera koji su uspjeli ostvariti direktan transfer iz Premijer lige u neku od Liga petice.

Njegov angažman u Ligue 1 je počeo vrlo dobro pošto se odmah nametnuo i postao je starter u svom novom timu.

Ovaj desni bek bio je i starter u meču protiv Bresta kojeg sigurno neće pamtiti po lijepom i to svojom krivicom.

Naime, u 34. minuti Šabanović je dobio direktan crveni karton i sigurno je da će u narednim mečevima biti na hlađenju.

[twitter]https://twitter.com/CanapeFoot/status/1561346487380021250[/twitter]

Oglasi

Šabanović je oštro startao na svog rivala, sudija Brisard nije previše razmišljao te mu je odmah pokazao put u svlačionicu.

Ponovljeni snimci koje možete pogledati ovdje pokazuju da je možda i francuski arbitar prestrogo isključio našeg fudbalera.

Bivši defanzivac Sarajeva je sa čuđenjem i u nevjerici pogledao prema sudiji nakon čega je pokušao da dobije objašnjenje zašto crveni karton.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Naš fudbaler je dobro ušao u meč pošto je imao nekoliko dobrih intervencija u defanzivi, međutim jedan nesmotren start ga je skupo koštao.

Nekoliko minuta nakon isključenja Angers je primio i drugi gol pa Brest poslije prvog dijela ime prednost od 0:2. Konačan rezultat meča glasio je 1:3.

Top Komentari

King_Kenny
...Murateeee,Sabaneeee...sta uradi...i sad ce dobiti 5 utakmica suspenzije i ostatak ugovora na klupi jer ce uletjeti neko drugi u prvu postavu...
4 18
Ajax11
Sad ce komentari poput: nije ti ovo BH Liga da prolaze ovi startovi
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi