Alex Baena imao je jezive komentare na pobačaj žene Fedea Valverdea i ovaj mu to nije zaboravio (Foto: EPA)

Nevjerovatne scene

Skandal u Madridu: Valverde sačekao igrača Villarreala na parkingu i zatim ga 'patosirao'

Midhat Šljivak

Fudbaler Real Madrida Fede Valverde izazvao je nezapamćen skandal nakon utakmice s Villarrealom. Urugvajac je na parkingu sačekao protivničkog igrača Alexa Baenu zbog komentara o njegovom sinu i supruzi koje je imao prije nekoliko mjeseci.

Urugvajski fudbaler Fede Valverde napao je na parkingu igrača Villarreala Alexa Baenu i prema svjedočenjima španskih medija udario ga je pesnicom.

Baena je u meču koji je odigran u januaru u Kupu Kralja imao jedan žestok start nad Valverdeom i zatim mu je uvrijedio ženu koja je imala bila u bolnici zbog sumnji na pobačaj riječima.

"Plači sad kada znaš da ti se sin neće roditi".

To mu Valverde nije zaboravio. Sačekao je osvetu i pred današnji meč mu je poručio: "Nisam zaboravio šta si mi rekao."

Pokušao je Valverde doći do Baene na terenu. Nije u tome uspio i odlučio ga je sačekati na parkingu, gdje je potom nastao potpuni haos.

Urugvajac je prišao Baeni. Udario ga je pesnicom u glavu i zatim mu je poslao jasnu poruku: "Ne diraj mi u porodicu". 

Baena je ostao u šoku. Počeo je dozivati osiguranje i policiju, koji su se veoma brzo uključili i spriječili su neke dodatne sukobe. Baena je imao veliki jezik na terenu i to ga je koštalo i malo će ko reći da nije zasluženo dobio batine.

Igrači Villarreala snimali su sve iz autobusa. Iako su imali namjeru da napad prijave policiji to se na kraju nije desilo, ali je predstavnik Žute podmornice Xisco Nadal imao komentar na sve.

"Fede Valverde je kriminalac i kukavica", napisao je Nadal na Twitteru, a zatim je objavu obrisao.

Kraljevski klub još nije reagovao na napad svog fudbalera na protivnika, a za ABC je neimenovani izvor iz kluba samo kratko poručio.

"Pa, dobro nije ga udario na terenu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valverde je izazvao nezapamćen skandal kakav odavno nije viđen u fudbalu. La Liga će sigurno reagovati i vidjet ćemo hoće li ga kazniti ili će ga iz Villarreala prijaviti za fizički napad.

Policija je u posjedu snimaka i fotografija, a sudeći prema određenim svjedocima, na licu Alexa Baene jasno su uočljivi tragovi udaraca. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.