Golom koji se pamti do kraja života srušio Real u Madridu i Barceloni "čestitao" na tituli

Real poražen u sjajnom meču

Golom koji se pamti do kraja života srušio Real u Madridu i Barceloni "čestitao" na tituli

E. Škorić

Real Madrid je u 28. kolu španske La Lige ugostio Villarreal i na kraju izgubio s 3:2, te i definitivno otpao iz utrke za titulu.

Iako je sam Carlo Ancelotti jučer u najavi večerašnje utakmice na press konferenciji tvrdio da njegov tim ne odustaje dok matematički ne bude gotovo, čini se da je sada bitka izgubljena jer Barcelona ostaje na +12 i ima utakmicu manje, pošto sutra dočekuje Gironu.

Ancelotti je odlučio da odmori neke ključne igrače, koje je doduše kasnije uveo u igru. Tako je na klupi ostavio Militaa, Valverdeda, Modrića, Camavingu, Kroosa, ali svi osim Nijemca naknando su ušli u igru.

Real je i u izmiksanom sastavu došao do 1:0 u 16. minuti, nakon autogola Pabla Torresa, ali je sjajni Chukwueze u 39. minuti na dodavanje Lo Celsa driblingom prevario svog čuvara i snažnim udarcem matirao Courtoisa.

Na samom početku drugog dijela Vinicius Junior je na asistenciju Ceballosa vratio vodstvo Realu, ali uporno Villarreal preko Moralesa u 71. minuti dolazi do 2:2.

I onda potez utakmice u 80. minuti. Chukwueze je postigao spektakularan gol i Courtois jednostavno nije imao nikakve šanse da to odbrani.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1644803496716255232[/twitter]

Villarreal je na kraju došao do velike pobjede (3:2), a Real se porazom oprašta od titule.

Realu je bio dosuđen i penal u 83. minuti nakon prodora i pada Camavinge, ali je sudija pogledao tu situaciju ponovo na poziv iz VAR sobe, te je promijenio svoju odluku.

Ubrzo je Vinicius imao sjajan prodor po lijevoj strani, ubacio, a jedan do njegovih saigrača loptu poslao tik pored gola gostiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pokušavao je madridski gigant do kraja da se vrati, ali Villarreal je sačuvao prednost i pobjedom se popeo na peto mjesto sa 47 bodova. Za sada je na mjestu koje vodi u Evropsku ligu, a Žuta podmornica je na samo četiri boda od pozicija koje donose plasman u Ligu prvaka.

Real više nema previše motiva u ligaškim mečevima, no ima itekako u četvrtfinalu Lige prvaka protiv Chelseaja, a tu je i finale Kupa kralja protiv Osasune, pa Ancelottijeva ekipa ima priliku da osvoji dva trofeja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA Jel babo Benzema iftario na utakmici, ima li igračine Ceballosa da ismijava HAHAHAHAHHA jeste dugo slavili pobjedu protiv Barce HAHAHAHAHAHAHA
1 4
StarMoVe
Koliko Španaca na portalu?! Priča li ko Španjolski? Possrrali vas Španci i primera liga! Pojedinim ko da je dedo Španac ili Nana španjolka koliko kenjate.ovde..
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi