Ni Real ni Brazil: Koga bi Ancelotti mogao voditi naredne sezone?

Inenađujući povratak se sprema?

Ni Real ni Brazil: Koga bi Ancelotti mogao voditi naredne sezone?

Eldar Ganibegović

Carlo Ancelotti više je puta izjavljivao da bi ostao do kraja karijere u Real Madridu ukoliko bi to bila i želja čelnika kluba. S druge strane, njega silno želi Brazil, a sada se pojavio još jedan klub koji bi ga rado vidio na svojoj klupi.

Itlaijanski stručnjak Carlo Ancelotti ima važeći ugovor s Real Madridom do kraja juna 2024. godine. Ipak, kruže glasine da bi mogao biti otpušten ako ne osvoji niti jedan trofej do kraja ove sezone.

Na radaru ga ima reprezentacija Brazila koja je bez selektora otkada je Tite napustio tim poslije ispadanja od Hrvatske u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine. 

Cijelu situaciju prate čelnici Chelseaja, koji su u potrazi za vrhunskim trenerom. Graham Potter je otpušten prije nekoliko dana, a navodno je jedno od rješenja koje Plavci vide Carlo Ancelotti.

Prije nekoliko dana je za privremenog trenera Chelseaja imenovan Frank Lampard, apsolutna legenda ovog kluba, a Ancelottija bi Chelsea rado vidio na svojoj klupi od početka naredne sezone.

Do sada se puno pričalo o Julianu Nagelsmannu koji je dobio otkaz u minhenskom Bayernu. Nijemac se za sada želi odmoriti od fudbalai vratiti se poslu u julu mjesecu. 

Oglasi

U medijima su se spominjala imena Luisa Enriquea i Mauricija Pochettina. Kako javlja ESPN, Carlo Ancelotti još uvijek je u razmatranju od strane čelnika Plavaca. 

Ancelotti je u Chelseaju radio od 2009. do 2011. godine. S ovim klubom je u prvoj sezoni osvojio ligu i FA kup. U London bi se tako mogao vratiti nakon 12 godina.

Začin svemu daje činjenica da Chelsea igra protiv Reala u četvrtfinalu Lige prvaka. Londonskom timu je Liga prvaka sada najkraći put do igranja u tom takmičenju sljedeće sezone. U Premier ligi su u sredini tabele i imaju male šanse za plasman među prva četiri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, u posljednjoj utakmici Real Madrid je s 4:0 na Camp Nou stadionu deklasirao Barcelonu, nakon čega je Ancelotti istakao da nikada ne bi mogao trenirati Barcelonu:

"Nikada ne bih mijenjao Xavija ni za šta na svijetu. Zašto? Zato što ne bih mogao trenirati Barcelonu i zato što sam sretan u Madridu, vodeći najbolji klub na svijetu".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi