Dok je otac "slučajni prolaznik" u prvom timu Reala, njegov 10-godišnji sin je izveo čudo

Može se ugledati na svog "nasljednika"

Dok je otac "slučajni prolaznik" u prvom timu Reala, njegov 10-godišnji sin je izveo čudo

Admin Čaušević

Uobičajna je praksa da očevi fudbaleri upišu svoje sinove u omladinski pogon kluba za koji igraju. To je uradio i igrač kojem je u Real Madridu već duži period ne cvjetaju ruže. 

Mnogo je sinova poznatih očeva fudbalera kojim je predviđana velika karijera, međutim na kraju bi zakazali i ne bi uspjeli do kraja izbrusiti svoj talenat.

Ako se po jutru poznaje dan, veliki igrač u budućnosti bi mogao postati i Leo Hazard, 10-godišnji sin Edena Hazard, prvotimca Real Madrida.

Leo je zimus upisan u omladinski pogon Reala, uključujući i sinove nekih drugih seniora Los Blancosa, poput sina Thibauta Courtoisa.

U posljednjem meču na Iscar Cupu protiv vršanjak Granade, Leo je postigao gol zbog kojeg mu može pozavidjeti i rođeni otac, barem očeva verzija otkako je u Realu.

Oglasi

Maleni dječak sa brojem 15 na leđima je primio loptu, namjestio se na desnu nogu, šutirao snažno i precizno te pogodio same rašlje.

I dok se Leo ima čemu radovati njegov otac Eden se poprilično blamira u prvom timu. Tako je nedavno nakon višemjesečne pauze zaigrao protiv Valladolida te je upisao asistenciju.

Govor tijela nakon Realovog izbacivanja Barcelone u Kupu kralja najbolje govori o Hazardovom zadovoljstvu u Madridu

Hazard trenutno u Realu djeluje kao slučajni prolazik, potvrđuje to i slavlje iz svlačionice nakon što su Kraljevi eliminisali Barcelonu u polufinalu Kupa Kralja.

Od Belgijanca se očekivalo da od odlaska u Madrid postane novi Galaktikos, ali uslijedio je strmoglavi plad pa igrač koji nekada vrijedio 100 miliona, sada je procijenjen na svega pet miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U ovoj sezoni je na osam nastupa skupio "mršavih" 321 minut. Očekuje se da mu Carlo Ancelotti češće daje priliku u mečevima La Lige do kraja sezone pošto je to takmičenje izgubljeno za Los Blancose.

Možda je i to najbolji pokazatelj koliko zapravo slabo kotira Hazard koji je u vrijeme dok je igrao za Chelsea bez sumnje bio jedan od najboljih svjetskih igrača.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi