To su pravi prijatelji

Prije nekoliko dana izgubio majku, ali ono što su uradili večeras njegovi saigrači obići će svijet!

Endin Čaušević

Rayo Vallecano i Atletico Madrid igraju trenutno utakmicu 28. kola španske La Lige, a u centru pažnje našao se Angel Correa koji večeras nije u sastavu i kojem su saigrači odlučili posvetiti jedan od golova.

Atletico Madrid je znatno popravio formu u finišu sezone, a to se vidjelo i u prvom poluvremenu večerašnjeg gradskog derbija protiv Rayo Vallecana.

Gosti su nakon prvog poluvremena ove utakmice već vodili sa 2:0 i čini se da je pitanje pobjednika riješeno nakon samo 45 minuta meča.

U centru pažnje nakon prvog dijela utakmice našao se Angel Correa koji večeras zbog privatnih razloga nije u sastavu Atletico Madrida, ali večeras su mu saigrači pokazali da su oni svi jedna velika porodica i da Argentinac ima veliku podršku.

Naime, prije nekoliko dana Atletico Madrid potvrdio je da je Correina majka Marcela preminula nakon dugogodišnje borbe s rakom. To je u potpunosti shrvalo argetninskog reprezentativca jer nije krio da je itekako vezan za svoju majku.

Angel je još kada je imao svega deset godina ostao bez oca, a sada je njegovu porodicu pogodila nova tragedija. On je dobio dopust od kluba da ne mora dolaziti na treninge i zbog toga nije večeras u sastavu.

Sigurno je da Correa prolazi kroz najteže dane u svom životu jer je izgubio osobu za koju je bio najviše vezan, te koja je cijeli život posvetila tome da on ima normalno djetinjstvo, ali i da se maksimalno posveti fudbalu koji je bio njegov najveći san.

Kada su trebali da svi uživaju u plodovima njegovog posla Marcela se teško razbolila i nažalost preminula nakon dugogodišnje borbe s rakom.

No, igrači Atletico Madrida oduševili su sve večeras svojim potezom jer je njegov sunarodnjak Molina nakon gola za 1:0 uzeo Correin dres i visoko ga digao u zrak, a pridružili su mu se i ostali saigrači koji su i na taj način poslali podršku Correi i poručili mu da nije sam.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Molina je pogodak za 1:0 na gostovanju kod Rayo Vallecana postigao u 22. minuti, a samo tri minute kasnije Hermoso je udvostručio prednost gostujuće ekipe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.