Atletico koristi neodlučnost Reala i krade gradskom rivalu bitnog igrača - potpuno besplatno?

Vidjet ćemo šta će biti na ljeto

Atletico koristi neodlučnost Reala i krade gradskom rivalu bitnog igrača - potpuno besplatno?

E. Ganibegović

Real Madrid ima nekoliko igrača kojima ističe ugovor na kraju sezone, te još uvijek nije jasna njihova sudbina, pa to pokušavaju da iskoriste drugi klubovi.

Već od ranije je poznato da Roma želi dovesti Nacha Fernandeza, a Dani Ceballos je još jedan od igrača Reala koji će, ako ne produži ugovor, postati slobodan na ljeto.

Ovom 26-godišnjaku ugovor sa Real Madridom ističe na kraju sezone, a do ovog trenutka igračevi predstavnici i predstavnici kluba nisu postigli dogovor o produženju ugovora.

Prema pisanju medija, čini se da španski vezista ne želi da forsira pregovore sa čelnicima kluba na Santiago Bernabeuu, zbog čega će odluka o njegovoj budućnosti biti donesena na kraju sezone.

Atletico Madrid je spreman da iskoristi cijelu situaciju, piše Marca. Tim koji trenira Diego Simeone želi na taj način zadati udarac rivalima iz glavnog grada Španije.

"Ostalo mi je još tri mjeseca ugovora nakon čega ću razgovarati sa pravim ljudima, ali i sa svojom porodicom. Želim da uživam u fudbalu, tako da ne želim da produžim ugovor ako to ne zaslužujem.

Oglasi

Ne želim da idem u drugi klub u kojem neću biti sretan", rekao je Dani Ceballos za Movistar prije nekoliko sedmica.

Ceballosa je često koristio Carlo Ancelotti 2023. godine i postao je prijatno iznenađenje Galaktikosa, nakon što u prvom dijelu sezone nije dobio mnogo šansi od Italijana.

Osim Ceballosa i pomenutog Nacha, Luka Modrić i Toni Kroos bi također mogli napustiti Real Madrid na kraju sezone. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid je 2017. godine platio 16 miliona eura Real Betisu u zamjenu za Danija Ceballosa.

Podsjetimo, od ranije se već za njegove usluge interesovao i Bayern te postoji mogućnost da ga sljedeće sezone gledamo i u Bundesligi. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi